ERDON Helyi sport hírek

2010.03.17. 17:02

Gála sztárok nélkül

<p>Kedd este mintegy 2000, kosárlabdázást kedvelő néző tekintette meg a váradi sportarénában lebonyolított All Star Game mérkőzést.</p>

Az idei férfikosárlabda All Star-gála Románia déli és északi országrészeinek legjobb hazai és idegenlégiós játékosai alkotta csapatok válogatottja között zajlott, s a csata a déliek *105–103* arányú, szorosra alakult győzelmével végződött. Színvonalas és helyenként igen látványos mérkőzés vívott a két legénység, s az eredmény valószínűleg másképpen alakult volna, ha az utolsó másodpercben Nenad Martinovics, a Temesvári Elba játékosa nem hibázza el három pontot érő dobását. A gála hiányzói a többszörös bajnokcsapat Ploieşti-i Asesoft kitűnőségei, Burlacu, Cepulis, Căruţaşu és Griffith voltak, akiket a vezetőség mondvacsinált okok miatt nem engedett el, ám a nagy hiányzó sztárok közé tartozott a sérüléssel bajlódó Santana és Lawrence is. Helyeikbe az utolsó percben Markovicsot, Crăciunt, Barbert, Dumitrut, és Macaveiut hívták meg a szervezők, ugyanekkor nem küldték el képviselőiket a Kolozsvári Gladiatorul, a Bukaresti VSK, a Bukaresti Steaua és a Brassói CSU klubok sem.

Megtapsolták Mandicsot

A legkiemelkedőbben a Kolozsvári ”U” szerb játékosa, Krstanovics „telejesített”: ő szerezte a legtöbb pontot, szám szerint huszonegyet. A zsákolóversenyben Ştefan Căpuşan és Jeremy Barbier, a Rovinari-i Energia játékosai kerültek a döntőbe, ahol az amerikai fiú lett a legjobb. A hárompontos dobások tekintetében Tudor Dumitrescunak nem akadt ellenfele, a szászmedgyesi fiú tízből kilencszer talált a kosárba. A hazai mezőny talán leglátványosabban játszó kosarasa, Seals végül mégsem játszott: Otopeni-ben lekéste a váradra induló repülőgépet! A legtöbb tapsot természetesen a hazaiak játékos kapitánya, Angelko Mandics kapta, mert kedden is a tőle megszokott, nagyszerű módon bizonyította tehetségét.

Karitatív rendezvény

Az All Star Game mérkőzést követően este a Gomba vendéglőben jótékonysági bált rendeztek, amelyen megjelent Nagyvárad polgármestere, Ilie Bolojan, a kosárlabda-szövetség elnöke, Carmen Tocală, az A-osztályban szereplő férfikosárlabda-csapatok többségének képviselői, valamint a csata résztvevői és váradi, illetve bihari üzletemberek. Jegyárusításból és a játékosok mezének árverezéséből 15.000 euró gyűlt össze, s ezt az összeget a dr. Gavril Curteanu kórház gyermekonkológiai osztályának ajándékozták egy lélegeztető készülék vásárlására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!