ERDON Helyi sport hírek

2010.03.17. 18:29

Cselgáncs: Pándi és Sámel iránt érdeklődnek

<p>A Szatmárnémeti Unio SK két cselgáncsozójának, Pándi Karolának és Sámel Lórándnak dévai, illetve brassói klubok ajánlottak szerződést.</p>

Ismét bejelentkezett a dévai cselgáncsegyesület a Szatmárnémeti Unio SK egyik legjobbjáért, Pándi Karoláért. Akár csak tavaly, idén felajánlották a válogatott cselgáncsozót foglalkoztató klubnak, hogy kettős igazolással szerepeljen, vagyis az Unio SK is fele részben továbbra is magáénak tudhatja a sportolót.
Ugyanakkor az ifiválogatott Sámel Lórándot is vinnék. A hétvégén, az U23–as bajnokságon aranyérmet szerző cselgáncsozót a Brassói Dinamo szerződtetné.
„Karola még csak tizedi osztályos tanuló, őt könnyebb marasztalni. De mindent megteszünk annak érdekében, hogy Lórit is itthon tartsuk. Utóbbi esetében úgy tűnik, sikerül egy szponzort találni, aki valami módon fizetést tud biztosítani a cselgáncsozónak” – mondta Tereli Mihály edző, aki azt sajnálja, hogy a városi tanács hátat fordított a megye legeredményesebb klubjának. „Szeretek én minden sportágat, és nem sajnálom azt sem, hogy mennyi pénzt nyomnak a Városi Sportklubba. Azonban, ha valóban a minőségi sportot szeretné támogatni az önkormányzat, akkor ne feledkezzenek meg a cselgáncsról, vívásról, vagy azokról a sportágakról, amelyek évtizedek óta öregbítik a megye hírnevét” – panaszolta a szakvezető.
Mint arról beszámoltunk, Szatmárnémeti költségvetéséből idén csak a Városi Sportklub, illetve a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület kapott támogatást, illetve kisebb pénzösszeget különítettek el a kadet női tőrvívók Szatmárnémeti Kupája nemzetközi versenyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!