ERDON Helyi sport hírek

2010.03.01. 13:33

Alapemberek nélkül utazik Nagyváradra a Szatmárnémeti VSK

<p>Allyson Hardy és Adriana Pricop biztos nem fog játszani a Nagyváradi U VSK elleni Román Kupa–mérkőzésen, Claudia Pop és Laura Drăgoescu keddi játéka pedig kérdéses. Mind sérültek.</p>

A női kosárlabda Román Kupa második fordulójának első mérkőzését játssza kedden Nagyváradon a helyi U VSK ellen a Szatmárnémeti Városi Sportklub csapata. Dan Fleşeriu edző bízik abban, hogy végre eljön az a nap, amikor tanítványai magukhoz térnek, és azt a teljesítményt nyújtják majd a pályán, mint amit elvárnak tőlük. „Elsősorban a játékosok büszkeségében bízom, hiszen a szombati meccsen nagyon rosszul, képességeiken alul teljesítettek” – mondta lapunknak a szakvezető.
Mint ismeretes, a két együttes szombaton bajnoki mérkőzést játszott Szatmárnémetiben, ahol hat pontos hazai siker született. „Sokkal jobb csapatom van, mint azt az eredmény mutatja. Ha a lányok képességeiknek megfelelő teljesítményt nyújtottak volna, akkor nagy különbséggel győztünk volna” – folytatta Fleşeriu, aki elmondta azt is, hogy elsősorban azokra a játékosokra számít a keddi találkozón, akiknek kevesebb szerep jutott a szombaton. Sajnos nem sok választási lehetősége van a trénernek, ugyanis két alapjátékosa, Allyson Hardy és Adriana Pricop biztos nem fog játszani a váradi meccsen, Claudia Pop és Laura Drăgoescu keddi játéka pedig kérdéses. Az amerikai légiós már szombaton is sérülten játszott: talpizom szakadást szenvedett és legalább két hét pihenő vár az irányítóra. A csapatkapitány gerinctájéki fájdalmai nem múltak el, ezért nem vállalta a szombati bajnokit sem, ezúttal nem is utazik a csapattal Nagyváradra. Claudia Pop izomhúzódást szenvedett, a hétvégi találkozó legjobbjánál, Drăgoescunál pedig felmerült annak a gyanúja, hogy sérve lett.
„Egy jó eredményben bízom. Még akkor sincs veszve semmi, ha vereséget szenvedünk. A lényeg az, hogy ne nyerjen nagy különbséggel a váradi együttes, hogy ledolgozhassuk hátrányunkat a hazai visszavágón. Nyilván az lenne a legjobb, ha mi nyernénk a keddi meccset, hogy nyugodtabban készülhessünk a jövőheti revansra” – mondta Fleşeriu.
A Román Kupa negyeddöntőinek első mérkőzéseit egyébként szerdán rendezik, csak a szatmáriak kérték, hogy egy nappal korábban játszanak a nagyváradiak ellen. Így lesz elég idejük, hogy kellően felkészüljenek a szombati, Aradi ICIM elleni idegenbeli bajnokira.

Női kosárlabda, Román Kupa, 2. forduló, első mérkőzés
Kedd
Nagyváradi U VSK - Szatmárnémeti VSK
Szerda
Kolozsvári U – Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC
Bukaresti Olimpia – Gyulafehérvári CSU
Aradi ICIM - MCM Târgovişte
Visszavágók március 10–én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!