ERDON Helyi sport hírek

2010.02.25. 15:55

Összeállt a Mikolai Turul játékoskerete

<p>Másodosztályos csapatoknál is megfordult labdarúgók is csatlakoztak a Mikolai Turul játékoskeretéhez: a Szatmárnémeti Olimpia egykori focistái, Fadi Shannat és Vasile Pop a Nagybányai FC–től, Cristian Cozma a Tordai Arieşultól, a Mikolai Turul korábbi jáétkosa, Vasile Puţi (képünkön piros mezben) pedig a Szilágysomlyói Şimleultól érkezik.</p>

Kedden kezdi meg a III. Liga tavaszi idényét a Mikolai Turul, így döntött a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) versenyszervező bizottsága. Szatmár megye egyetlen divíziós csapata felkészülés nélkül vág neki a bajnokság második felvonásának, az első mérkőzését pedig Szászsebesen, a helyi CSM ellen fogja játszani.
Mint arról beszámoltunk, a mikolaiak kérték a FRF–től a halasztást, hogy rendezhessék ügyeiket, de a Fehér megyei együttes sem ellenkezett. Másrészt a CSM – Turul mérkőzésen kívül a Nyárádtői Unirea – Nagyszebeni Voinţa találkozót is csak jövőhét kedden rendezik. A szászsebesi meccset a Tg. Jiu–i Bogdan Bârzan, Mihaela Popescu Blîndu, Larisa Săvulea bíróhármas fogja vezetni, a szövetség részéről pedig Silviu Mocanu Marcel Coraş aradi kettős lesz a megfigyelő.
Az elmúlt néhány napban összeállt a Turul 18 fős kerete is. A nevek között a Szatmárnémeti Olimpia egykori játékosait is megtaláljuk: a kapus Daniel Oşan, illetve Shannat, Vasile Pop, Florin Bud és Vasile Puţi mezőnyjátékosok. Utóbbi a 2007/2008–as idényben a Mikolai Turulnál is játszott, most a másodosztályos Szilágysomlyói Şimleul csapatától tér vissza a megyébe. Shannat és Pop a szintén másodosztályos Nagybányai FC–t erősítette az elmúlt másfél évben, Cristian Cozma pedig a II. ligás Tordai Arieşul csapatában játszott. Nagy Imre a Nagyszebeni Voinţa ifi játékosa. Mellettük Crişan (kapus), Florin Mureşan és Georgescu az újdonságok. Az edzői teendőket Călin Şoimoşan látja majd el.

A keret
Oşan, Crişan, Görbe – kapusok; Tripon, Mureşan, Cozma, Negrean, Shannat, Pop, Sándor, Vădan, Birta, Ciobra, Georgescu, Nagy Imre, Puţi, Feher, Bud.


Labdarúgó III. Liga, 18. forduló, 6. csoport
Péntek, 14 óra
Aranyosgyéresi Seso – Nagyváradi Luceafărul
Máramarosszigeti Marmaţia – Nagydisznódi FC
Kolozsvári Sănătatea – Zlatnai SK
Dési Unirea – Szászrégeni Avântul
Belényesi Bihorul – Jádi Voinţa
Besztercei Gloria II – Székelyudvarhelyi AFC
Szászmedgyesi Gaz Metan II – Zilahi FC.
Március 2., 15 óra
Nyárdtői Unirea – Nagyszebeni Voinţa
Szászsebesi CSM – Mikolai Turul

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!