ERDON Helyi sport hírek

2010.02.03. 17:27

Üres zsebbel, nagy versenyeken a szatmári vívók

<p>Deac Simona, Amalia Tătăran és Bianca Cuteanu korosztályos párbajtőrvívó, illetve tőrvívó Világkupa–viadalokon vesznek részt, a 12 éven aluli szatmári tőrvívók pedig Bukarestbe utaznak.</p>

Felnőtt és ifjúsági Világkupa–viadalokon, illetve 12 éven aluliak tornáján vesznek részt ezen a hétvégén a Szatmárnémeti Sportklubvívói. A legkisebbek Izsáki Arnold edzővel vesznek részt egy bukaresti tőrvívó–tornán. „Szerencsére sikerült támogatókat szerezni erre a versenyre, ezért elutazunk szombat reggel Bukarestbe” – mondta Izsáki, aki idén már részt vett öt sportolójával Budapesten a Bambi Kupa elnevezésű korosztályos tornán. Akkor a sportolók szülei biztosították az utazási, illetve a versenyen való részvételi költségeket.
Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan és Dan Şuta edzőhármas tanítványa, Bianca Cuteanu Lyonba utazik, ahol a hétvégén ifjúsági tőrvívó Világkupát rendeznek. A 18 éves sportoló az elmúlt hónap végén Németországban vett részt egy nemzetközi versenyen. Akkor és most is, édesanyja támogatja Cuteanut.
„Sajnos a klub nem engedheti meg magának, hogy a külföldi versenyeken való részvételeket támogassa. Ebben az esetben a szakági szövetség támogatja a válogatott sportolót. Mivel a szakminisztériumnak vagyunk alárendelve, ők határozzák meg a mi költségvetésünket is. A pénzt pedig a hazai bajnokságokon való részvételre fordíthatjuk. Idén még nem kaptunk pénzt, az viszont biztos, nem számítunk többre, mint tavaly: körülbelül négymilliárd lejből kell gazdálkodjunk 2010–ben” – mondta Sabou.
Csiszár Ferenc edző két tanítványa szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis az olimpiai válogatott párbajtőrvívók Vk–versenyeit részben a vívó szövetség támogatja. Deac Simona idei második felnőtt nemzetközi tornájára utazott el a szerdán. „A római Világkupa nagyon fontos lesz a jövőt illetően, ugyanis ezután dönt a szövetség arról, kit fog nevezni a következő, párizsi tornára” – mondta indulás előtt a megye legjobb sportolója. Az utánpótlás legjobbja, Amalia Tătăran, edzőjével az ausztriai Mödlingbe utazik ifjúsági Vk–ra. Utána európai körversenyen vesz részt a 15 éves párbajtőrvívó, ezt követi majd a korosztályos Európa–bajnokság. „Sűrű lesz a program a következő másfél hónapban, ugyanis a nemzetközi versenyek mellett márciusban kezdődnek a hazai bajnokságok is” – mondta Csiszár, aki szombat reggel indul Mödlingbe Tătărannal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!