ERDON Helyi sport hírek

2010.02.04. 15:02

Nemzetközi női tőrvívó torna Szatmáron

<p>Első alkalommal fogják megrendezni a Szatmárnémeti Kupa elnevezésű női tőrvívó nemzetközi tornát 17 éven aluli, kadet korosztályos sportolóknak.</p>

A Csipler Sándor Vívóteremben február 20–án kezdődő versenyre több tucat tőrvívót várnak: a Szatmárnémeti SK sportolói mellett másik nyolc romániai egyesület jelezte részvételi szándékát (öt bukaresti, egy vâlceai, egy brassói és egy ploieşti–i), illetve a magyarországi, a németországi és a moldovai köztársaságbeli szövetség is értesítette a szervezőket (Román Vívó Szövetség, Szatmárnémeti SK, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, Szatmárnémeti Tanácsa) arról, hogy küldenek sportolókat a szatmári nemzetközi tornára. „Szeretnénk, hogy néhány éven belül a kontinentális szövetség felvegye a tornát a kadet európai körversenybe” – mondta lapunknak a Szatmárnémeti Kupa egyik mozgató rugója, Stahl Krisztina.
A román föderáció részéről egyébként Paul Novac főtitkár, Roxana Bârlădeanu, szövetségi edző, illetve Petre Ducu, a bukaresti női junior tőrvívó olimpiai központ vezetője fog részt venni a versenyen, amelynek az első napján az egyéni, másnap pedig a csapatviadalokat rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!