ERDON Helyi sport hírek

2010.02.08. 13:55

Mikolai Turul, szappanopera: Mégis lesz folytatás?

<p>Dobos Csaba klubelnök szerint a Mikolai Turul labdarúgócsapata készen áll arra, hogy amatőr szinten folytassa III. ligás szereplését.</p>

Továbbra is a várja a Szatmár Megyei Tanács támogatását a megye egyetlen divíziós csapata, a Mikolai Turul. A III. Liga 6. csoportjának utolsó előtti helyén tanyázó együttes kasszája ugyanis kiürült, és nincs szponzor, aki támogatná a csapat további szereplését. A mikolaiak egyébként még meg sem tudták kezdeni a felkészülést a február 25–én kezdődő tavaszi idényre, illetve a játékoskeret is megfogyatkozott, miután többen új csapat után néztek a téli vakáció során.
Dobos Csaba klubelnök viszont optimista a csapat jövőjét illetően. Azt állítja, Csehi Árpád, a megyei tanács elnöke még a héten választ ad arra, hogy a testület tudja–e támogatni az alakulatot. Ha mégsem kapnak segítséget az önkormányzattól, akkor amatőrökkel folytatják szereplésüket a III. Ligában. „Van egy olyan terv, miszerint a helyi tanács biztosítaná a bíróknak járó díjakat, illetve az idegenbeli mérkőzésekre való utazási költségeket. A játékosok nem kapnak fizetést, esetleg – alkalomadtán – meccsprémiumokat próbálunk majd valahonnan szerezni. Már beszéltem néhány játékossal, akik hajlandók lennének ilyen körülmények között nálunk játszani és így folytatnák a bajnokság hátralevő részében” – ecsetelte tervét a klubelnök. Állítólag a tavalyi keretből Sándor, Vădan, Chifor, Tripon Birta és Berci is vállalná ilyen körülmények között a játékot, Dobos viszont nem akart neveket elárulni azok közül, akik ingyen is hajlandók lennének, hogy III. ligás csapatba játszanak a tavaszi idényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!