ERDON Helyi sport hírek

2010.02.05. 18:52

Kézilabda–lecke a bákóiaktól

<p>Nem talált ellenszert a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata a Bákói Ştiinţa gyors ellentámadásaira, illetve masszív védelmére. Teremi László és Jan Vizsbovzskij voltak a VSK legjobbjai. Előbbi 16–ot védett, az ukrán 8–at dobott.</p>

Arra talán kevesen számítottak, hogy a Szatmárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabdacsapata begyűjti a játékban levő pontokat a Bákói Ştiinţa elleni bajnoki mérkőzésen, viszont az mégis bosszantó volt, hogy a Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros legénysége nem mutatott akkora ellenállást, mint a hasonló kaliberű csapatok elleni meccseken. A VSK ugyanis korábban megszorongatta hazai pályán a Steauát és a Pandurii Tg. Jiu–t (utóbbival döntetlent játszott a szatmári legénység), ezzel szemben a Nemzeti Liga 3. helyén tanyázó Ştiinţa tizenhárom góllal verte a szatmáriakat. A hazaiak gyenge játékát lehetne magyarázni azzal, hogy a VSK–nak fárasztó volt az elmúlt hétvégéje (három nap alatt négy meccs) és hiányzott a beálló Nenad Savic. Viszont a Red Hooligans szurkolótábor elvesztette türelmét, a mérkőzés 45. percében pedig összeszedték a transzparenseket, és hazamentek.
A bákóiak egyébként még a meccset elején megadták az „alaphangulatot”: a VSK alárendelt szerepet játszott és futott az eredmény után. Három perc után ugyanis már 3–0–ra vezetett a Ştiinţa. Birtalan két hétméteresből dobott gólja és Bursac találata után ugyan felzárkózott a VSK 3–4–re, a 8. percben pedig egyenlítésre is lett volna lehetőség, azonban Teremi önző volt, és kapuból kapuba akarta dobni a labdát. Nem sikerült, így maradt a 4–5–ös vendégvezetés, ezután pedig fokozatosan növelte előnyét a Ştiinţa. Tereminek egyébként ez volt az egyetlen hibája, ugyanis bravúros védéseivel tizenhat alkalommal csalt ki közönségtapsot, az első félidőben pedig még egy hétméteres dobást is hárított. Az első felvonásban, a szünet előtt, a vendégek már hattal is vezetettek (11–17), de Vizsbovszkij és Ardelean góljai után faragtak a hátrányból a hazaiak, így 14–17–es állásnál mehettek pihenőre a csapatok.
A második félidőben viszont még jobban kiütött a fáradság a szatmári legénységen: nem tudtak mit kezdeni a bákóiak masszív védelmével, a saját kapujuk előtt pedig széles folyosót hagytak az ellenfél támadóinak. A 45. percben Birtalan még egy hétméterest is kihagyott. Ez tett be a „keménymagnak” és „Szégyelljétek magatokat!” skandálva hagyták el a sporttermet. Ekkor a Ştiinţa már tízzel vezetett (16–26) és a VSK teljesítménye egyre gyengébb volt. Bár a 47. percben Şavlovschi és Bursac még faragott a hátrányból (21–28), viszont felzárkózni már nem volt erő. Négy perccel a vége előtt tizenegy (24–35), a végére pedig tizenhárom gól különbséget (25–38) mutatott az eredményjelző. A bérletes és jegyet fizető közönség mégis megtapsolta a szatmári legénységet, amely a következő fordulóban Bukarestbe lép pályára, a Dinamo otthonában.

Eredmény
Nemzeti Liga, 15. forduló
Szatmárnémeti VSK – Bákói Ştiinţa 25–38 (14–17).
Csütörtökön játszották: Konstancai HCM – Temesvári Poli 38–24 (20–13)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!