ERDON Helyi sport hírek

2010.02.15. 16:18

Kezdődik a RallySprint megyei bajnokság

<p>Öt kategóriában lehet nevezni a RallySprint Szatmár megyei bajnokságon, amelynek első fordulóját szombaton rendezik az ACR szatmárnémeti gyakorolópályáján.</p>

Szabálymódosításokat eszközölt a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókszervezetének vezetősége a hétvégén kezdődő RallySprint megyei bajnokságra vonatkozóan. A nevezési díj kicsit drágább lesz (50 lej, ACR–tagoknak 25 lej), viszont az előzőleg tervezett négy helyett öt kategóriában zajlanak majd a versenyek. Az NL1–es géposztályban az 1400 köbcenti alatti autók versenyeznek, az NL2–ben az 1401–1600 kcm–sek, az NL3–ban az 1601–2000 kcm–esek, míg az NL4–ben a 2000 köbcentinél nagyobb hengerűrtartalmú, négy kerék meghajtású autók. „Utóbbi kategória bevezetését azért tartottam fontosnak, hogy a nagy gépekkel rendelkező amatőr pilóták ne legyenek egy csoportba sorolva a profikkal, vagy épített autókkal rendelkező versenyzőkkel. Utóbbiaknak van az LC kategória” – mondta lapunknak Seletye Dávid, az ACR szatmárnémeti igazgatója.
Újdonságnak számít még, hogy az idei bajnokságban már nem lesz kézi időmérés. „Idén digitális, fotócellás időmérés lesz” – mondta Seletye.
A pontvadászat első fordulóját szombaton rendezik az ACR Gorunului utcai gyakorolópályáján, nevezni lehet a helyszínen is, a verseny napján 9–10.30 óra között. Az esemény kiemelt médiapartnere a Szatmári Friss Újság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!