ERDON Helyi sport hírek

2010.01.31. 11:11

Tőrvívás: Aldea remekelt Budapesten

<p>Az 5. helyen zárt a Szatmárnémeti SK tőrvívója, Iulian Aldea, a Budapesten rendezett Bambi Kupa elnevezésű tornasorozat elmúlt hétvégi fordulójában.</p>

Izsáki Arnold edző tanítványa már a csoportmérkőzések során remekelt: összesen öt tust kapott, így első számú kiemeltként került a 32-es főtáblára. A legjobb nyolc közé jutásért klubtársa, Bodó Benjamin volt az ellenfele, utóbbi 10-4 arányban kapott ki. Aldea a következő körben viszont vereséget szenvedett: a magyarországi ellenfelének viszont meg kellett dolgoznia a sikerért, végül 10-8 arányban győzött. Így Aldea az 5., Bodó pedig a 13. helyen zárt. A 38 fős mezőnyben Alexandru Ely is jól teljesített: a 9 éves tőrvívó a 19. helyen zárt a 12 éven aluliak versenyében.

A lányok viszont csalódást okoztak Izsákinak, ugyanis a 29 fős mezőnyben Adriana Haidu a 13., Rebeca Aldea pedig a 24. helyen zárt. „A lányoktól többet vártam volna. De Iulian Aldea nagyon jól szerepelt. Szép jövő várhat rá” - értékelt az edző. A kis tőrvívók hétvégén Bukarestbe szeretnének utazni egy korosztályos versenyre. „Ha sikerült szponzort szerezni, akkor megyünk. Most is a szülők támogatták a budapesti versenyen való részvételünket” - folytatta Izsáki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!