ERDON Helyi sport hírek

2010.01.15. 17:04

Deac Simona a 64 között, Nagy Tímeát is verte

<p>Jól szerepelt a két szatmári lány, Deac Simona és Amalia Tătăran a 156 résztvevőt felsorakoztató, női párbajtőrvívó szezonnyitó Világkupa egyéni viadalainak első napján.</p>

A budapesti Westend Kupa csoportkörében Tătăran a svéd Gars Sannét, illetve a brit Elisa Albinit verte, négy asszót kikapott, de így is kvalifikálta magát a 128–as csonka főtáblára, ahol viszont egy tussal kapott ki a brit Corinna Lawrence–től, így a 117. helyen zárt.

Deac Simona többek között a többszörös olimpiai és világbajnok Nagy Tímeát verte a csoportjában, majd győzött a kanadai Kovács Kinga és az orosz Ekatyerina Tikonyenkova ellen is. Az első egyenes kieséses körben a szerb Danijela Ilicset simán verte Csiszár Ferenc edző tanítványa, majd a nála esélyesebb magyarországi Takács Emesét egy asszóval verte, így kvalifikálta magát a szombati viadalokra.

Szombaton a 64–es főtáblán vívnak, vasárnap pedig a csapatversenyt rendezik. Deac Simona a válogatott tagjaként vasárnap is pástra lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!