ERDON Helyi sport hírek

2008.12.29. 13:58

Tőzsér József emlékverseny

<p>Tizenhatodik kiírásához érkezett a – napokban lebonyolított – Tőzsér Józsefről elnevezett szabadfogású bírkózó emlékverseny. Az 1936-os Berlini Nyári Olimpián is részt vett egykori bírkózó kivállóság tizennyolcszoros román bajnok volt, s egy Európa-bajnoki ötödik helyezéssel is büszkélkedhetett.</p>

Tanítványai közül került ki a többszörös román bajnok Aurel Horgoş és Mihai Benea, akik évről évre rangos verseny megszervezésével adóznak egykori trénerük, tanítójuk és mesterük előtt.

A Szentmártoni Felix, a Bihorul Sportközépiskola, valamint a Bihar megyei Sportigazgatóság által megrendezett seregszemlén négy edző (Bucur Potre, Aurel Horgoş, Mihai Benea és Nelu Pop) 86 sportolója versengett, s a következők érték el a legjobb eredményeket, gyerekek korcsoportja: Alexandru Micle, Bogdan Bara, Cristian Lazăr, Alexandru Limar, Dorin Micle, Dan Merce és Florin Bejan; ifjúságiak: Ioan Berce, Marcel Oprea, Florin Vesa, Livius Potre, Viorel Moga és az idei idényben két országos bajnoki címet is begyűjtő Mădălin Neagota.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!