ERDON Helyi sport hírek

2008.12.20. 21:02

Elismerés a legjobbaknak – díjazták Szatmár megye legjobbjait

<p>Szatmár megye legjobb sportolóit, illetve két olyan művészt díjaztak a Szatmár Megye Legjobbjainak Gáláján, akik 2008–ban öregbítették a megye hírnevét. Csak a magyar köszöntő maradt el.</p>

Szatmár Megye Legjobbjainak Gáláján kilenc sportolót és két énekest díjazott a Szatmár Megyei Tanács, a Megyei Sportigazgatóság (DJS) pedig 2008 legjobb 26 sportolónak adta át az elismeréseket. Mindezt szombat délután, a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniába egy színvonalas előadáson. Sajnos a közönség soraiban csak a díjazott sportolók rokonai, hozzátartozói, illetve edzői és a versenyzők által képviselt klubok vezetőit lehet fellelni. Kevesen jöttek el megtapsolni a megye legjobbjait, akik 2008–ban a nemzetközi porondon is kiváló teljesítményt nyújtva öregbítették a megye hírnevét.

Mindezek ellenére felemelő hangulatban zajlott a mintegy másfélórás gála. A Művészeti Iskola kórusa, a Gaudeamus román és angol nyelvű kántálásai után Tanita Zetea popénekes (aki a body fittnes országos–bajnokságon az első helyen, az Európa–bajnokságon a negyedik helyen zárt) román és angol nyelvű dalokat adott elő. Ugyanakkor fellépet a Művészeti Iskola népdal– és népzene–együttese, valamint Lavinia Goste népdalénekes román, Răzvan Krivaci pop–rock énekes román és angol dalokat adott elő. A műsorszámok között zajlott a díjazás: többek között Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere illetve a Németországban élő, egykori világbajnok szatmárnémeti párbajtőrvívó Szeppesy József. Ők a megye legjobb huszonhat sportolójának adták át a díjakat (a DSJ az Országos Sportügynökség pontozásos rendszere alapján határozta meg a sorrendet). Végül a megyei tanács alelnökei, Adrian Ştef és Valentin Macec osztotta ki a díjakat az önkormányzati képviselők által megnevezett sportolóknak, illetve Gosténak és Krivacinak.

Magyarul semmi

Sajnos az eseményt szervező Szatmár Megyei Tanács (első sorban Adrian Ştef alelnök) megfeledkezett arról, hogy a programban legalább egy magyar nyelvű köszöntőt beiktasson (bár vannak magyar nyelven énekelők, vagy magyar néptánc együttesek is a megyében). A díjazottak több mint fele magyar volt, ennél fogva pedig a közönség soraiban is többségében magyar anyanyelvűek ültek…

Ez szerencsére nem árnyékolhatja be a sportolók érdemeit, és ha már a szervezők kihagyták, akkor a Szatmári Friss Újság részéről fogadják a köszöntőt a megye legjobbjai: Boldog Karácsonyt, és sikerekben gazdag Új Évet!

Díjazottak

A Megye Legjobb sportolói: 1. Deac Simona (párbajtőrvívás), 2. Nagy Attila (atlétika), 3. Bianca Cuteanu (tőrvívás), 4. Bertók Csaba (repülőmodellezés), 5. Berki Zsolt (birkozás), 6. Mureşan István (tőrvívás), 7. Tardi Ottó (párbajtőrvívás), 8. Ioan Moisa (tőrvívás), 9. Gheorghe Mastan (repülőmodellezés), 10. Adrian Pop (párbajtőrvívás), 11.Véber Mihály (repülőmodellezés), 12. Raul Băbţan (atlétika), 13. Amalia Tătăran (párbajtőrvívás), 14. Kujbus József (rádióamatőr), 15. Cristian Lăpuştea (modern karate), 16. Tomi Danca (rádiómodellezés), 17. Soós Róbert (modern karate), 18. Gyenes Emanuel (motorkerékpár), 19. Pertovay Zsuzsa (ökölvívás), Nagy László (ökölvívás), Pándi Karola (cselgáncs), Ioana Palcău (modern karate), Florin Chira (atlétika), Gheorghe Nistea (atlétika), Samirel Băbuş (birkózás), Erős Tamás (rádiómodellezés).

A Megyei Tanács díjazottai: Stahl Krisztina (tőrvívás), Kovács István (labdarúgás, elsőosztályú játékvezető), Ionela Hotca (aerobik), Vajda Andrei (karting), Deac Simona, Bianca Cuteanu, Mureşan István, Ioan Moisa, Gyenes Emanuel, Răzvan Krivach, Lavinia Goste. Az aradi Vasile Goldiş Egyetem szatmárnémeti fiókja vezetői, Gavril Ardelean és Ionel Păcurariu díjazta a Megye Legjobb Sportolói között szereplő egyetemistáit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!