ERDON Helyi sport hírek

2008.12.17. 16:19

Deac Simona Szatmár megye legjobb sportolója

<p>A Szatmár Megyei Sportigazgatóság szerdán közzé tette a megye legjobb sportolóinak 26 fős litáját.</p>

Az ANS pontozása alapján nyolc sportoló azoonos pontszámot gyűjtott az ob–kon, ezért idén 26 versenyzőt díjaznak. A legjobbnak járó elismerést a junior–vb–ezüstérmes párbajtőrvívó Deac Simona érdemelte ki. Nem született meglepetés, amikor a Megyei Sportigazgatóság közzé tette az Év sportolóinak listáját: az Országos Sportügynökség (ANS) pontozása alapján a junior világbajnokságon ezüstérmes párbajtőröző Deac Simona (edző: Csiszár Ferenc) lett Szatmár megye Év Sportolója. A Szatmárnémeti SK vívójának annyi pontot (65–öt) hozott a „konyhára” a vb dobogós hely, hogy annyival is az első helyen zárt voltna, ugyanis a második helyen záró atlétikázó Nagy Attila (edző: Fülöp György) az ifjúsági és felnőtt orászgos bajnokságokon begyűjtött két arany– (az egyik csapatbajnokságon), három ezüst– és ugyanennyi bronzérmével csak 63 és fél pontot gyűjtött. Azonban a párbajozó a vb–érem mellett 2008–ban a Balkán–bajnokságon egy egyéni ezüstöt gyűjtött be, a csapattal pedig az első helyen zárt. Ugyanez a mérlege a junior ob–n: egyéni ezüst és csapatban arany, az éremgyűjteményét pedig a felnőtt csapattal elért bronzérem gazdagítja.

A harmadik helyen is egy vívó végzett: a tőrvívó Bianca Cuteanu (edző: Dan Suta) a junior válogatottal 6. lett a junior–vb–n, ötödik az Európa–bajnokságon és első a Balkán–bajnokságon, egyéniben, a kadeteknél pedig aranyérmet szerzett a „Balkánon”. Emellett az ob–n két arany (kadet, csapat és egyéni) és két ezüst (junior, csapat és egyéni) gazdagítja az érempalettát. A sportolókat szombaton díjazzák a Megyei Tanács által szervezett gálán, amely 17 órakor keződik majd a Filharmóniában.

További helyezettek

4. Bertók Csaba (rádiómodellezés), 5. Berki Zsolt (birkozás), 6. Mureşan István (tőrvívás), 7. Tardi Ottó (párbajtőrvívás), 8. Ioan Moisa (tőrvívás), 9. Gheorghe Mastan (rádiómodellezés), 10. Adrian Pop (párbajtőrvívás), 11.Véber Mihály (rádiómodellezés), 12. Raul Băbţan (atlétika), 13. Amalia Tătăran (párbajtőrvívás), 14. Kujbus József (rádióamatőr), 15. Cristian Lăpuştea (modern karate), 16. Tomi Danca (rádiómodellezés), 17. Soós Róbert (modern karate), 18. Gyenes Emanuel (motorkerékpár), 19. Pertovay Zsuzsa (ökölvívás), Nagy László (ökölvívás), Pándi Karola (cselgáncs), Ioana Palcău (modern karate), Florin Chira (atlétika), Gheorghe Nistea (atlétika), Samirel Băbuş (birkózás), Erős Tamás (rádiómodellezés).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!