ERDON Helyi sport hírek

2008.12.09. 17:16

Bizonyítottak a lázári karatékák

<p>„Alig néhány éve kezdtük Lázáriban a karate–oktatást, az ottani sportolók nagyon gyorsan fejlődnek. Évről–évre jobbak és ezt bizonyították több hazai versenyen” – méltatta sportolóit a Samuraiul SK karate–egyesület edzője és elnöke, Magos Róbert, miután Ligner Andrea és Ozsohánics László egy–egy bronzérmet szerzett az elmúlt hétvégén a nagyváradi Európa–bajnokságon.</p>

„Tudomásom szerint még nem volt rá példa a megyében, hogy egy karate–egyesület vidéki fiokjának sportolója érmes helyen végezzen Eb–n” – folytatta Magos, aki fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az egyeület a község polgármesteri hivatalának, illetve a helyi tanácsnak a támogatásával nyította meg kapuit Lázáriban. „Véleményem szerint megérte a befektetés, amit a helyi önkormányzat tett, ugyanis nagyon tehetséges gyermekek vannak a községben, akik inkább a sportot választják a szorakozóhelyek helyett” – mondta a klubvezető.

A lázári karatékák felkészítésével egyébként Magos Róbert (5 dan) edző és Filer Iván (1 dan) oktató foglalkozik, a fiokszervezet vezetését pedig dr. Kovács Ottó látja el. A nagyváradi Eb–n tizennégy lázári karatéka vett részt. Ligner Andrea a 10–11 évesek korosztályos versenyében, Ozsohánics László pedig a 12–13 évesek között lett harmadik (mindketten kumit próbában). A Samuraiul SK küldöttségében szerepelt még Csatári Attila (3 dan) is, aki bíróként vett részt a kontinensviadalon, ahol több mint 400 karatéka küzdött meg a dobogós helyekért.

Kapcsolódó cikk:

Cristian Lăpuştea Európa–bajnok lett a válogatottal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!