ERDON Helyi sport hírek

2008.11.24. 12:40

Remek idényzárás Vajda Andreinek

<p>Az év utolsó karting–versenyén, a görögországi Szalonikiben rendezett Délkelet–Európa–bajnokság utolsó fordulóján a 12. lett a szatmárnémeti Vajda Andrei.</p>

A Délkelet–Európa–bajnokság zárófordulóján, Szalonikiben a tizenkettedik helyen zárt a Szatmárnémeti Go! Kart kartingossa, Vajda Andrei. A PUFO kategóriában román bajnoki címet szerzett nyolc éves pilóta a görögországi futamon dermesztő hidegben, esős időben versenyzett, mindezek ellenére tartotta magát a középmezőnyben. Az első vasárnapi futamon kisebb balszerencse érte Andreit, ugyanis balelső kereke összeakadt egy másik versenyző gépének kerekével, így defektett kapott, és három keréken kellett befejeznie a kört. Így is a 14. lett. A második futamon már nem hibázott, és a 10. helyen zárt, az összesített eredmények alapján pedig a 12. lett a 32 pilótát felsorakoztató versenyen. Bár a szatmári versenyző a DK–Eb–nek csak két fordulóján versenyzett, a megszerzett pontok alapján a 22. helyen zárt (45 versenyzőből).

„Minden tekintetben elégedett vagyok Andrei teljesítményével – mondtaVajda Zsolt, a tehetséges pilóta édesapja, aki egyben a csapat vezetője is. – Erre a versenyre már technikát sem fejlesztettünk. Jövőre minden bizonnyal változnak a versenyszabályok, ezért nem akartam egyelőre befektetni olyan motorba, amelyet a következő idényben talán már nem is használhatok” – folytatta a „Bajnok” becenévre hallgató többszörös román ralibajnok Vajda Zsolt. A versenyszabályokat egyébként a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) decemberi gyűlésén fogja meghatározni.

Andrei kedvence egyébként a hétszeres Forma–1–es világbajnok, Michael Schumacher. Ha így folytatja szereplését az autóversenyzében, és lesz kellő anyagi támogatása, akkor lehet, hogy felnőttként még egy Forma–1–es gép volánjánál is láthatjuk majd a „kis Schumit”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!