ERDON Helyi sport hírek

2008.11.17. 13:43

Preda ezüstérmes az Eb–n

<p>Lucian Preda és Czerlau Doina is hozzájárult ahhoz, hogy Románia csapata a 13. helyen zárjon az elmúlt héten rendezett prágai veterán cselgáncs–Európa–bajnokság éremtáblázatában.</p>

Ezüstérmet szerzett a párgai veterán cselgáncs–Európa–bajnokságon a szatmárnémeti Lucian Preda (képünkön kék kimonóban), de pontszerző helyen zárt Czerlau Doina is.

Preda az M2–es korcsoportban (35–40 évesek), a 73 kg–osok között a döntőig mindenkit vert: előbb egy holland, majd orosz ellenfelét győzte le, az elődöntőben pedig spanyol cselgánocszót vert meg. A döntőben viszont már nem boldogult Velerij Merenkovval. Az orosz sportoló ipponnal verte Predát. „Kissé el volt keseredve. Erős ellenfele volt a döntőben, de megnyerhette volna a meccset, ha jobba koncetrál. De ez az eredmény is nagyon jó” – mondta Tereli Mihály, aki könyöksérülése miatt nem versenyezhetett a csehországi kontinenstornán. „Nyár óta készültem az Eb–re. De a szatmári orvos javasolta, ne eröltessem a jobb karom. Ezért döntöttem úgy, hogy mégsem versenyzem” – folytatta a Szatmárnémeti Unio SK edzője.

Czerlau Doina az M1–es korcsoportban (30–35 évesek) az 57 kg–osok között versenyzett, és közel volt a dobogós helyhez, azonban a bronzmérkőzésen alulmaradt cseh ellenfelével szemben. Pelcz Attila (M3 – 40–45 évesek) a 90 kg–osok között az első mérkőzését elvesztette.

Az Eb–n egyébként 31 ország veterán cselgáncsozója versenyzett, az éremtáblázatban pedig Románia 4 ezüst–, 1 bronzéremmel és 6 ötödik hellyel a 13. helyen zárt. Az összetettben 30 aranyéremmel Oroszország győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!