ERDON Helyi sport hírek

2008.11.11. 14:08

Nemzedékváltás a karatékáknál

<p>Az UAMT Agora Sportklub, a megyei Karate Egyesület és a megyei Sportigazgatóság rendezésében a szentandrási sportcsarnokban zajlott a fudokan shotokan stílusú karate bajnokság országos döntője.</p>

A hagyományos karate fudokan shotokan stílusú országos bajnoksággal párhuzamosan zajlott az UAMT-kupa versengés és e két megmérettetésen huszonkét romániai sportklub több mint 250 karatékája vett részt. A rendezvény tiszteletbeli meghívottja a hét danos Dan Stuparu, a Román Hagyományos Karate-szövetség elnöke volt, aki rövid technikai edzõtáborozást is szervezett a résztvevõ gyerek- és ifjúsági korú versenyzõk számára. A versengés helyszíne a szentandrási új Sportcsarnok volt, s a szervezõk mindent megtettek a fontos megmérettetések sikeres és gördülékeny lebonyolítása érdekében. Idén az eddigi eredményektõl eltérõen a váradi karatéka „apróságok” eredményeikkel nem kényeztették el különösképpen sem a szakembereket, sem a közönséget, a Nagyváradi Todome Sportklub indulói például egyetlen dobogós helyezést sem tudtak kiharcolni. A váradi, illetve bihari legjobbak a Nagyváradi UAMT Agora (oktatók: Melania M]ndru és Bernáth Csaba, vezetõ edzõ Vancea Pavel) és a Nagyváradi Fudoshin Sportklubból (edzõk: Adriana és Mihai Turla) kerültek ki.

Nemzedékváltás

Vancea Pavel, a Nagyváradi UAMT Agora Sportklub vezetõ edzõje és egyben az idei rangos versengések fõ szervezõje a következõket nyilatkozta lapunknak:

– Az idei esztendõ a nemzedékváltás éve klubunkban. Éppen ezért tudatában voltunk annak, hogy most még nem vagyunk képesek harcba szállni az elsõ hely megszerzéséért, ám a dobogós harmadik helyet mindenképpen megérdemelte volna csapatom. A negyedik hellyel én és a klub vezetése is elégedetlenek vagyunk, mivel néhány esetben sportolóim teljesítményét igazságtalanul ítélték meg a bírák. Nem tartozom azon edzõk közé, akik a számukra eredménytelen versengések után játékvezetést és bírákat hibáztatnak, mi több, nem hiszem, hogy valaha is hasonló panasszal éltem volna, ám a mostani téves ítéletek sorozata kiborított. Ezért hivatalos óvást nyújtottam be az illetékes szakszövetségünkhöz, hogy a karate bírák nem hozzáértõ közremûködése miatt legközelebb ne történhessenek a mostanihoz hasonló kirívó esetek.

Eredmények

Országos bajnoki címet szereztek: Baba Alexandra és Bara Ionel enbu vegyesben (UAMT Agora), Moga Andrei, Kálmán Szabolcs és Andrei Luca kata csapatban (UAMT Agora). Ezüstérmesek: Laureniu Avram, kata egyéniben (Fudoshin Sportklub), Mihai Binalean, Laureniu Avram, Mihai Nistor kata csapatban (Fudoshin). Bronzérmesek: Babics Eduárd kumite egyéniben (UAMT Agora), Andrei Vancea, Alexandru Gorgan, C[t[lin Ban kumite csapatban (Fudoshin).

Összesítésben az UAMT-kupát idén a Ploiesti-i Petrolul-Conpet Sportklub csapata hódította el 1997 ponttal. Második a Bukaresti Chelsea 1016-, harmadik a Galaci Kodo 551-, negyedik pedig a Nagyváradi UAMT Agora lett 447 ponttal, míg a Nagyváradi Fudoshin Sportklub 300 ponttal az igen megtisztelõ kilencedik helyen végzett.

Szántó Sándor

 

Címkék#karate#UAMT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!