ERDON Helyi sport hírek

2008.10.20. 15:00

Váradon lesz a Len Kupa-selejtező

<p><P>A 32-es mezőnyben érdekelt két román csapat közül az Euroligából kiesett Nagyvárad hazai pályán, míg a Steaua Újvidéken játszik a legjobb 16-ba jutásért a férfi vízilabda LEN Kupában.</P></p>

Hétfőn kora délután a kontinentális szövetség (LEN) római központjában elkészítették a vízilabda LEN Kupa második selejtezőkörének csoportbeosztását. Óriási előnynek számíthat, hogy az Euroligából múlt hét végén búcsúzott, viszont a második számú klubkupába bejutott Nagyváradi Leonardo VSK hazai környezetben játszhatja selejtezőit, másrészt viszont nem dicsekedhet el a szerencséjével, ugyanis igen erős ellenfeleket kapott. Az egyik az Európa-bajnok országából, Montenegróból érkezik, míg a másik ellenlábas az orosz Spartak Volgograd lesz, amelynek első számú együttese – többek között a volt magyar bajnok Honvédot is megelőzve – az Euroliga főtáblájára jutott. A váradi kvartett kakukktojása a kimondhatatlan nevű holland alakulat lehet. A Bukaresti Steaua a gyengébbik újvidéki együttes, a Vojvodina otthonában próbálja kivívni a továbbjutást görög és – a váradiak által az Euroliga első selejtezőkörében már legyőzött – portugál ellenfelével szemben.

A magyarok ellenfelei

A magyar csapatok közül a Honvéd a budapesti Kőér utcában fogadhatja három riválisát, és igen jó az esély a továbbjutást jelentő első vagy második hely kiharcolására a görög NC Kiosz, a portugál De Portinado és a montenegrói PVK Val Prcanj ellenében. A magyar bajnoki negyedik Szegednek sem rosszak az esélyei arra, hogy továbbjusson a spanyol CN Barcelona, a lengyel Szczecin és a házigazda, francia Montpellier alkotta társaságból. Az UTE a Hajós uszoda után a következő körben Barcelonában száll vízbe, s a csoportelsőnek „ígérkező” orosz Kazan mögött elcsípheti a második helyet a brit Rotherham és a kvartett körmeccseinek otthont adó katalán főváros kevésbé jegyzett képviselője, a CN St. Andreu rovására.

LEN-kupa-csoportok

A román csapatok LEN-kupa-csoportjai, I kvartett (Nagyvárad): VK Cattaro (montenegrói), Widex Donk Gouda (holland), Nagyváradi Leonardo VSK, Spartak Volgograd (orosz). N csoport (Újvidék, Szerbia): Vojvodina Novi Sad (szerb), GS Vouliagmeni (görög), Bukaresti Steaua, Salgueiros Porto (portugál). Az összesen nyolc csoportban a körmérkőzéseket a jövő hét végén, október 31. és november 2. között bonyolítják le, s a négyesekből az első kettő jut be a legjobb 16 közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!