ERDON Helyi sport hírek

2008.04.17. 17:55

Vasárnap érmelléki rangadó Székelyhídon

<p>Bihar megye – A labdarúgó negyedosztályú bajnokság következő fordulójában a Székelyhídi Törekvés hazai pályán fogadja az Érmihályfalvi Unireát. A hazaiak az esélyesebbek az eddigi eredmények alapján.</p>

Az Érmelléken a korábbi több csapat közül „hírmondónak” maradt kettőből a székelyhídiak állnak jelenleg jobban a tabellán, és minden statisztika az ő győzelmüket vetíti előre. A negyedik helyen álló Törekvés 21 találkozójából 12-t megnyert, és öt döntetlen mellett csak négyszer hagyta el vesztesen a pályát, gólkülönbsége +21. Korántsem ilyen szerencsésen pozitív nemhogy a gólkülönbsége (–14), de egyébb mutatója sem az Unireának: 22 meccsből 7 győzelem, 5 döntetlen és 10 vereség a 10. helyhez elég nekik.

Pro és kontra

Ami mégis az Unirea mellett szólhat, hogy jobb csapatok ellen többet mutat (lásd. a Margittai Liberty meglepetészserű legyőzése), illetve hogy szurkolótábora 12. játékosként nem csak otthon, de akár közelebbi idegenben is buzdítja a játékosokat. Pikantériája lehet a találkozónak, hogy a mihályfalviakat a székelyhídi Papp Sándor is erősíti tapasztalatával, s miatta székelyhídi nézők is vannak rendszeresen az Unirea hazai meccsein. Marad, vagy dől-e a papírforma? A kérdésre vasárnap, április 20-án délután kapunk választ Székelyhídon. A felnőttek 14, az utánpótlás csapat 16 órakor kezd.

 

Rencz Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!