ERDON Helyi sport hírek

2008.04.01. 14:02

Tőrvívó Román Kupa: Steauás fölény

<p>Szatmárnémeti – A tőrvívók Román Kupa viadalainak nyítónapján, a férfi egyéni versenyben a Steaua vívói uralták a mezőnyt. Ez várható a továbbiakban is.</p>

Nem született meglepetés a felnőtt tőrvívók Román Kupa viadalainak férfi egyéni versenye után: a dobogó minhárom fokára a Bukaresti Steaua vívói állhattak fel. A pódium legfelső fokár Virgil Sălişcan állhatott, ő korábban a Szatmárnémeti Olimpiai Központban készült Lengyel Éva és File Attila edzők felügyelete alatt.

A szatmári edzőpárosnak egyébként nem lehet panasza a jelenlegi sportolóinak eredményeire: a Román Kupán hazai közönség előtt Tűzhányi Gerárd az 5., Ioan Moisa a 6., Caius Trenea a 8.,  Mureşan István (kadet korosztályos bajnok) pedig a 9. lett. Mellettük még tizenegy vívó lépet pástra.

Ma a csapatviadalokkal folytatódik a torna, a Szatmárnémeti SK edzőpárosa pedig reménykedik abban, hogy tanítványainak sikerül legalább a bronzérmet érő harmadik helyet elcsípnie.

Várhatóan a következő három napon is steauás fölény lesz a kupa–viadalokon, ugyanis a nőknél is a „katonacsapat” vívói uralják a mezőnyt.

Eredmények

1. Virgil Sălişcan

2. Radu Dărăban

3. Cristian Dan (mind Steaua)

4. Iulian Teacă (Bukaresti Triumf), 5. Tűzhányi Gerárd, 6. Ioan Moisa..., 8. Caius Trenea, 9. Mureşan István..., 11. Kostyuk Levente, 12. Vlad Baloş..., 16. Ioan Moisuc, 17. Izsáki Arnold... 24. Alexandru Târgovăţu, 25. Deme Norbert..., 27. Alexandru Ardeleanu..., 30. File Szabolcs (mind Szatmárnémeti SK).

A szatmáriak csapatai a mai viadalokon, SK 1: Tűzhányi, Mureşan, Kostyuk, Moisuc; SK 2: Izsáki, Trenea, Baloş, Deme, Mircea Marian.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!