ERDON Helyi sport hírek

2008.04.15. 17:15

Készülnek a szatmáriak a Kelet–Európa–ralira

<p>Gyenes „Mani” Emanuel már szerdán, Ioan „John” Lutas pedig pénteken indul Budapestre, ahonnan vasárnap reggel elrajtól a Szatmár megyét is érintő Kelet–Európa–rali.</p>

A két motoros versenyző a Mold Dakar Team illetve a Team Dakar Romania csapat színeiben vág neki a több mint 2000 km–es versenynek, mely vasárnap este már Szatmárnémetibe érkezik.

Mani azért utazik korábban, ugyanis meghívást kapott Szegedre egy ralikiállítás csütörtöki megnyítójára, pénteken pedig Budapesten a Mammut Üzletházban mutatkozik be csapata.

„Minden vágyam az volt, hogy versenyezhessek én is a Dakar–ralin. Ha azon nem is, de egy hasonló nagy versenyen vehet részt, ennek pedig nagyon örülök” – mondta Lutas, aki két évvel ezelőtt részt vett a Red Bull Romaniacs versenyen.

A két versenyző egyébként részben élvezheti a „hazai pálya” előnyét, ugyanis a hétfői és keddi romániai szakaszokat többnyire azon a terepen rendezik, ahol Mani és John heti rendszereséggel edzeni szokott. Értesüléseink szerint hétfőn Avasújfaluból rajtol majd a mezőny, az érkezést pedig a Gutin–tetőn lesz.

Kapcsolódó cikk:

  • Állták a sarat a tereprali versenyzők

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!