ERDON Helyi sport hírek

2008.04.18. 18:06

Kettőből egy győzelem

<p>Szatmárnémeti – Miután győztek Teleorman megye csapata ellen, kikaptak az aradiaktól a szatmárnémeti Sportlíceum 5–8. osztályos lány kosárlabdázói.</p>

Jól kezdett a szatmárnémeti Sportlíceum (LPS) 5–8. osztályos lány kosárlabda–csapata a hazai környezetben zajló iskolák közötti országos bajnokság fináléjában: Cecilia Nastor testnevelő tanár csapata az első mérkőzésen 79–63 arányban győzött az alexandriai Stefan cel Mare Általános Iskola csapata ellen, azonban a délutáni találkozón 86–62–ra kaptak ki az Aradi 11–es Számú Általános Iskolától.

A LPS lányai így nehéz helyzetben vannak, ha tovább akarnak jutni csoportjukból: legalább 23 ponttal kell megverjék a galaci LPS–t a szombati, 10.30 órakor kezdődő mérkőzésen (a LPS Ioan Slavivi utcai termében rendezik a mérkőzést). A Duna–partiak eddig mindkét mérkőzésület megnyerték: az aradiak ellen 73–53–ra, a Teleorma megyei csapat ellen pedig 80–40–re győzött.

Mint ismeretes, az ország legjobb nyolc általános iskolás lány kosárlabda–csapata gyűlt össze Szatmárnémetiben. A másik csoportban bukaresti, Maros, Vâlcea és Botoşani megyei csapatok mérik össze erejüket. A két csoport első két helyezette játszik majd a dobogós helyekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!