ERDON Helyi sport hírek

2008.04.07. 11:42

Interjú Éles Péterrel: Még visszafogott az öröm

<p>Szatmárnémeti – Hivatalosan lemond elnöki tisztségéről Éles Péter, a Szatmárnémeti Sportlíceum VSK női kosárlabda–csapatának vezetője, azonban háttérből továbbra is ő irányítja majd az együttest.</p>

– Vasárnap kiharcolta a csapat a B–osztály második helyét, a pozízió pedig még élvonalbeli szereplést is biztosíthat. Milyen a hangulat a csapatnál?

– Mintha mi sem történt volna. Folytatják az edzéseket, és készülnek a lehetséges osztályzóra. Csak jövő hét kedden fog eldőlni, hogy szerepelhetünk–e az élvonalba, vagy osztályzót kell játszunk. Egyelőre várunk. Bízunk benne, hogy a román szövetség nem változtatja meg az álláspontját, és tizennégy csapattal rendezi meg a jövő évi A–osztályos bajnokságot. Ebben az esetben mi is az élvonalba szerepelhetünk, selejtező nélkül.

– Melyek a követező lépések, ha a Szatmárnémeti LPS VSK női kosárlabda–csapata nyáron az élvonalban kezdi szereplését?

– Minden szinten meg kell erősödjünk. Az elmúlt öt tornán láttuk, hogy van néhány szatmári lány, aki megállja majd helyét az A–osztályos csapatban is. Ők maradnak. De szükség van még tapasztalt játékosokra.

– Nyáron a sportágban elsimert játékosok neveit említette, akik a szatmári csapathoz szerződtek volna, ha a VSK az élvonalba kezd. Rájuk lehet még számítani?

– Már nem időszerű. Monica Brosovszkinak elég jó fizetése van a sepsiszentgyörgyi csapatnál, neki biztos helye van ott. Akkor szóba jöttek volna még a szatmárnémeti lányok. Azonban Mészáros Anitát és ifj. Tara Enikőt is szerződés köti az Aradi ICIM csapatához. Claudia Popnak és Andreea Orosznak ugyan lejár a szerződése a Kolozsvári U–val, de halottam, más ajánlataik is vannak. Nehéz lesz őket hazahozni. Úgyanúgy, mint Adina Popot, akinek nagyon jó körülményeket biztosítanak Craiován. Vannak előzetes tárgyalásaink egyes játékosokkal, neveket még nem említenék. De ahhoz, jó A–osztályos csapatunk legyen, nagyságrendekkel nagyobb költésgvetésre van szüksége a csapatnak.

– Szóba jött az edzőváltás?

– Korai még erről beszélni. A költésgvetsétől is függ. Személy szerint én meg vagyok elégedve és megköszönöm Marius Tara munkáját.

– Az elmúlt hetekben szerzett nemzetközi, FIBA játékosügynöki licencet. Ehhez kötödik az a tény is, hogy április 15–e után lemond a VSK női kosárlabda szakosztályának elnöki tisztségéről.

– A két poszt összeférhetetlen. Ezért mondtam le az elnöki tisztségről. De ez nem jelenti azt, hogy hátat fordítok a csapatnak. Háttérből továbbra is irányítani fogom az együttest. Nyilván, ha engedni fognak.

 

Pesek Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!