ERDON Helyi sport hírek

2008.04.14. 15:24

Deac Simona már hatodik a világranglistán

<p>Hatalmasat ugrott előre a világranglistán a „friss” világbajnoki ezüstérmes szatmárnámeti párbajtőröző, Deac Simona.</p>

Világbajnoki ezüstéremmel „búcsúzott” a junior korosztálytól Deac Simona, a Szatmárnémeti SK párbajtőrözője ugyanis jövőre már a felnőttek között fog vívni.

Mint ismeretes, Csiszár Ferenc edző tanítványát csütörtökön az olaszországi Acireale településen zajló vb egyéni viadalaiban csak a döntőben tudták megállítani. „A negyeddöntős meccs után nagyon kifáradtam, és ez a döntőbe ütött ki. A fináléban bár felzárkoztam 10–9–re is, a következő kapott tus után éreztem, hogy már nem bírom” – ismerte el Deac sajtótájékoztatóján, melyet a Megyei Sportigazgatóság székhelyén tartott a sportoló edzőjével, illetve az SK elnökével, Dan Viorellel. Csiszár elmondta, tanítványai közül Deac Simona az első, aki éremmel tért haza világbajnokságról. Négy évvel ezelőtt Adrian Pop Európa–bajnokságon végzett második helyen. „Simona az egyedüli vívóm – eddig –, aki román bajnoki címet szerzett gyermek–, serdülő–, kadett és junior–korosztályba” – méltatta edzője.

A vb–helyezésének köszönhetően a sportoló a világranglistán is hatalmasat lépett előre: a világtorna előtt még a 100–ik, volt, mostmár a 6. pozíciót foglalje el.

Jutalmazza a klub is

Alexandru Contra§ azért is örült Deac Simona kiváló teljesítményének, mivel ezzel – remélhetően – felhívta a román szövetség vezetőinek figyelmét arra, hogy jobban oda kell figyelni a szatmári sportolókra. Mint ismeretes, Deac utazási és a vb–n való résztvételi költésgeit a szatmári klub álta. „Csütörtök este azonban felhívtak a szövetségtől, hogy minden költséget átvállalnak” – tette hozzá Dan Viorel.

A sportolót – eddig páratlan teljesítményének köszönhetően – a klub és a szövetség is egyenként 4200 lejjel jutlamazza. „De a sponzorok, szatmári magánvállalkozók előtt is nyítva áll az ajtó” – tette hozzá a klubelnök.

Az érem egyébként szépen csillog Deac Simona nyakába. Ezt a Szatmárnémeti SK párbajozója maga mutatta meg sajtótájékoztatón. Csiszár Ferenc tanítványa egyébként 11 éve vív, ez a 36 érme (és az eddigi legértékesebb), ebből 13–at nemzetközi tornákon szerzett. Deac Simona most készülhet az U23–as korosztályós Európa–bajnokságra, amelyet az olaszországi Comóban rendeznek május 9–12. között. A Szatmárnémeti SK–tól Deac mellett Adrian Pop is részt vesz az Eb–n.

 

Kapcsolódó cikk:

  • Vb–ezüstérmes lett Deac Simona
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!