ERDON Helyi sport hírek

2008.03.26. 13:07

Vívás: „záróversenyek” Heidenheimban és Marseille–ben

<p>Szatmár megye - A hét végén a vívóknak befejeződik az olimpiai kvalifikáló versenysorozat.</p>

Pop Adrian szatmári párbajtőröző és edzője, Csiszár Ferenc, dacolva az ausztriai autópályákon uralkodó télies viszonyokkal elutaztak a németországi Heidenheimba, ahol a hétvégén az utolsó kvalifikációs versenyt rendezik a férfi párbajtőrözőknek.

Ezen a viadalon dől majd el, hogy az áprilisban, Prágában sorra kerülő európai zónaversenyen Romániából kit indít a vívószövetség az utolsó pekingi repülőjegyért. A „jelöltek”: Pop Adrian (Szatmárnémeti Sportklub) és Nyisztor Sándor (Nagyváradi Crisul). Jelenleg a világranglistán Pop a 73. 42 ponttal, Nyisztor a 134. 14 ponttal. Az a sportoló, amelyik jobb helyen zár a kvalifikáló sorozat után, az utazik a prágai zónára.

Csiszár Ferenc indulás előtt elmondta, hogy minden valószínűség szerint növendéke szerzi majd meg ezt a jogot, de elméletileg még Nyisztornak is van esélye.

BEK a párbajtőrözőknek

Az egyéni versenyek után, ugyancsak Heidenheimban rendezik a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, amelyiken a román bajnok, a Nagyváradi Crisul (a csapatban két szatmári vívóval, Nyisztor Sándorral és Árkosi Bertalannal) vesz részt. Tavaly Pop is „besegített” a váradiaknak, de az idén – Csiszár elmondása szerint – erről szó sem lehet. Ennek oka a váradiak és a szatmáriak közötti, barátságosnak egyáltalán nem mondható viszonyban keresendő.

A törvívók Marseille–ben

A  női tőrvívók is a kvalifikációs verseny utolsó szakaszába érkeztek: szombaton és vasárnap  Franciaországban lépnek pástra. A sportágban nagyvonalakban már eldőlt az olimpiai részvétel: a romániai tőrvívókat Stahl Krisztina fogja képviselni Pekingben, de a szatmári tőröző Marseille–ben sem fog lazsálni, annál is inkább, mert tavaly ezen a versenyen bronzérmet nyert, és most itt van az újabb bizonyítási lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!