ERDON Helyi sport hírek

2008.03.31. 17:00

Rajt a kupavidalokban

<p>Két hónap szünet után folytatódnak a felnőtt tőrvívó–versenyek: a következő négy napban Szatmárnémteiben rendezik a Román Kupa–viadalok.</p>

A felnőtt tőröző fiúk egyéni viadalival holnap megkezdődnek a Román Kupa viadalai a Szatmárnémeti Csipler Sándot Vívóteremben. Lengyel Éva és File Attila edzőpáros több mint 10 sportolót nevezne a versenyre, akiktől legalább egy érmes helyezést vár. A kupaviadalok szerdán a csapatversnnyel, csütörtökön és pénteken pedig a nők viadalával folytatódnak. A szatmári lányok edzői, Ardeleanu Zsuzsanna, Simona Surducan és Dan Suta azonban szerény tervekkel vág neki a versenynek. „A Steaua és a Bukaresti Olimpia tőrvívói uralják a mezőnyt. Reméljük a csapatban sikerül egy bronzérmet érő helyet elcsípni” – mondta Suta. Az edzőtrió egyébként nem számíthat Bianca Cuteanu szolgálatára a szatmári versnyen, a kadett bajnok ugyanis elutazik a román válogatottal az olaszországi kadett–világbajnokságra.

Petrus sajtótájékoztatója

Az Olimpia és a junior női tőrvívó–válogatott edzője, Tudor Petruş sajtótájékoztatót tartott a Szatmár Megyei Sportigazgatóságon. Az 1990–es évek egyik legsikeresebb női tőrvívó edzője (felnőtt sportolói két vb–aranyat, olimpia– és Európa–bajnokságot nyertek, csapatban is érmesek vb–n, Eb–n és olimpiákon) belátta, sokkal jobb lett volna, ha a női tőrválogatott kvalifikálja magát a pekingi olimpiára. „Reménykedjünk Stahl Krisztina jó pekingi szereplésében” – mondta az edző, aki reméli, a szövetség ismét megbízza majd a felnőtt csapat felkészítésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!