ERDON Helyi sport hírek

2008.02.28. 13:21

Kezdõdik a harc a II. Ligában is

<p>Holnap kezdõdik a labdarúgó második ligában a 2007/2008. évi bajnoki pontvadászat tavaszi idénye. A Nagyváradi Bihar FC vasárnap délben hazai pályán fogadja a liga újoncát, az igen jól teljesítõ Dévai Muresult.</p>

Tegnapi elsõ „hivatalos” sajtótájékoztatóján Gheorghe Silaghi, a Bihar FC vezetõ edzõje magabiztosan, ám kicsit mégis borúlátóan nyilatkozott a vasárnapi összecsapást megelõzõen.

– Jónak és eredményesnek tartom az edzõtáborozási idõszakot, s állítom, hogy a fiúk 95 százalékban felkészültek az új idényre, de szerintem a most még hiányzó öt százalékkal sem lesz gond a negyedik-ötödik fordulót követõen, amikor már a maximális formájukat kell nyújtsák. Borúlátó pedig azért vagyok, mert néhány dolog nem úgy sikerült, ahogy én elképzeltem. Gondolok itt elsõsorban Ayzára, akinek az orvosi bizonylatai nem a legmegfelelõbbek, meg kel ismételni azokat leigazolása elõtt. Nagy Zsoltnak még nem érkezett meg a zöld kártyája az ukrajnai Odeszából, Opriceana is sérült és egyelõre nem játszahat, míg Tarca négy sága lapja miatt hiányzik majd a csapatból.

Tavaszi célkitûzések

A piros-kékek az edzõ elmondása szerint a tabellán az elsõ helyekhez közel szeretnének végezni, tetszetõs játékot produkálva minél több nézõt vonzani a stadionba, és nem utolsó sorban mielõbb szeretnének kialakítani egy megfelelõ játékos bázist.

A keret: Lipitor (25), Fildan (19), Bonta (26) – kapusok; Tarca (24), Gongolea (32), Ambrus (27), Musca (28), Lõrincz (22), Cosma (22), Mihes (17) – hátvédek; Széles (25), Andor (18), Achim (18), Opriceana (26), Mihu (25), Sandulescu (22), Novák (17), Florut (17) – középpályások; Bucur (25), Ayza (26), Nagy (29), Radu (23), Florea (22), Lukács (19), Ardelean (17) – csatárok.

A Bihar FC–Dévai Muresul mérkõzés vasárnap 13,30 órakor kezdõdik, s az N24 tévécsatorna élõben közvetíti.

Szántó Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!