ERDON Helyi hírek

2019.11.01. 11:42

Megkérdeztük a szervezőket: miért éppen Nana és a C-Block? A válaszuk nagyon megnyerő volt!

A szervezőknél érdeklődtünk arról, mit takar az Urban Beats és melyek a fő irányelvek?

A szervezőknél érdeklődtünk arról, mit takar az Urban Beats és melyek a fő irányelvek?„Az Urban Beats egy művészeti kampány, amelyet öt éven át meg fogunk szervezni minden évben. Szeretnénk támogatni a társadalmi és a kulturális élet fejlődését a legtöbb téren: zene, művészet és különböző sportágak (ezúttal tánc és kosárlabda) által. Minél nagyobb számban várjuk a látogatókat az Urban Beats első felvonásán, hogy együttesen, a művészet és a kultúra által alakíthassunk ki egy erős, becsületes következő generációt, mert érzékelhető, hogy a mindennapi élet egyre bonyolultabbá válik, és nekünk szükségünk van az ilyen fiatalokra.

Én is édesanya vagyok, és tisztában vagyok azzal, milyen nehéz egy gyermeket a helyes úton tartani, amikor annyi erőszak veszi körül őket a külvilágban. Ezért választottam az Urban Beats első felvonására a hip-hop stílusban előadó Nanát és a C-Blockot, mivel az ő zenéjüknek üzenete van. Dalaikat énekelve felbukkan egy régi érzés, egy kudarc vagy éppenséggel buzdítást kapunk általuk a további küzdelemre!

Manapság ha van valamihez tehetséged, szépen énekelsz, jól írsz, szobrász vagy festő vagy, jól táncolsz, az rendellenesnek számít, már-már kínos tulajdonság. A zenei élet pedig nem éppen jó irányba tart. Nézzük meg az aktuális pop vagy hip-hop dalszövegeket: miről is énekelnek? A gyűlöletről, a pénzről, az ivásról és drogozásról, a luxuséletről, hogyan kell lopni, bántani, a nőkről meg egyenesen sértő dalszövegek születnek! Mi az üzenetük? A világon semmi! Semmi jó! Ezért szeretnénk, ha a fiataljaink nevelő jellegű előadásokon vennének részt, hogy különbséget tudjanak tenni az aktuális zenedivat és az igazi zene között!”

[embed]]

 

[embed]]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!