ERDON Helyi hírek

2019.11.08. 08:07

Gyalogos övezetet alakítanak ki az Ezredévi emléktérnél

Az Ezredévi emléktér (Libertăţii) utca gyalogos övezetté válik, az erről szóló szerződést október 22-én írták alá. A licitet a Flodor Transcom Kft. nyerte meg, partnerként közreműködik a trentói Porfido ed Arte Consortio Stabile.

Az Ezredévi emléktér (Libertăţii) utca gyalogos övezetté válik, az erről szóló szerződést október 22-én írták alá. A licitet a Flodor Transcom Kft. nyerte meg, partnerként közreműködik a trentói Porfido ed Arte Consortio Stabile. A projekt célja a városi infrastruktúra fejlesztése, a gyalogosforgalom növelése, ezzel egy időben az autóforgalom és a környezetszennyezés csökkentése. Az Ezredévi emléktéren a projekt érdekében megszüntetik a parkolóhelyeket, és nem lehet majd autóval behajtani. Sétálóvá alakítják a Bémer (Ferdinand) és a Rimanóczy Kálmán (Iosif Vulcan) utcák közötti szakaszt, porfírkővel borítják be a gyalogosutat. A fákat nem vágják ki, a Körös-parti lejtőn pedig támaszfalat alakítanak ki, és ülőhelyeket szerelnek fel. A Rimanóczy utcán is megszüntetik a parkolóhelyeket, a 12-es szám alatt bejáratot létesítenek a jövőbeni parkolóhoz, az Ezredévi emléktér utcai kereszteződésnél pedig körforgalmat alakítanak ki.

A Mészáros (Nicolae Grigorescu) utca Bémer tér és Ezredévi emléktér közötti szakaszát szintén sétálóvá alakítják át, ott is porfírkővel borítják be a gyalogosutat. A világítást LED-rendszerrel oldják meg az említett utcákon. Új zöldövezeteket nem alakítanak ki, de a meglévőket meghagyják.

A szerződés teljes értéke 9.344.500,1 lej + áfa, melyből a projektkészítés 183 ezer lej, a megvalósítás pedig 9.161.500,1 lej. A projektet a 2014–2020-as Regionális Operatív Program keretében valósítják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!