ERDON Helyi hírek

2019.10.23. 13:57

Újabb váradi épületek újulnak meg

Öt nagyváradi épület újul meg a közeljövőben. A munkálatok közbeszerzési eljárását most hirdette meg a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal.

Öt nagyváradi épület újul meg a közeljövőben. A munkálatok közbeszerzési eljárását most hirdette meg a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal.

 

A nagyváradi önkormányzat közleménye arról tájékoztat, hogy november 18-ig lehet benyújtani az ajánlatokat az öt váradi ingatlan modernizálására. Tulajdonképpen csak négy pályázatról van szó, ugyanis a Színház (Patrioţilor) utca 4., illetve 6. szám alatt álló két Adorján-házat egy közbeszerzési projektbe foglalták bele. A két ingatlan felújításának becsült költségvetése 1.747.343 lej áfával együtt. A másik felújításra váró épület a Fő utca 7. szám alatti ingatlan, amire 1.790.321 lejt szán a város áfával együtt. Ajánlatokat várnak a Teleki (Városháza) utca 34. szám alatti ingatlan felújítására is, aminek becsült költségvetése 233.233 lej áfával együtt, valamint a Pavel utca 8. szám alatti Ertler-ház felújítására, amelyre 283.237 lejt különítenek el.

A felújításra váró ingatlanok közül kétségkívül a legértékesebbek a szecessziós stílusban épült Adorján I. és Adorján II. házak: mindkettőt Sztarill Ferenc építette Komor Marcell és Jakab Dezső tervei alapján, előbbit 1903-ban, utóbbit 1904–05-ben. Mindkét ingatlan műemléképület. A munkálatok során kicserélik a párkányzatot, az ereszeket, a tetőszerkezet megrongálódott elemeit, újravakolják, újrafestik az épületeket, helyreállítják a díszítőelemeket, és leszedik a kábeleket is az épületekről. A többi ingatlan esetében is felújítják a homlokzatokat, kicserélik a tetőzet, az ereszek és csatornák deformált, megrongálódott részeit, megújítják a nyílászárókat stb. A közbeszerzési eljárásról további információk a www.e-licitatie.ro honlapon találhatók, a közbeszerzési hirdetmény száma CN 1016057.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!