ERDON Helyi hírek

2019.10.24. 18:25

Karácsonyi vásár: várják az árusok jelentkezését

Az idén november 29. és december 26. között szervezik meg Nagyváradon a karácsonyi vásárt. Az árusok már jelentkezhetnek.

Az idén november 29. és december 26. között szervezik meg Nagyváradon a karácsonyi vásárt. Az árusok már jelentkezhetnek.A nagyváradi Szent László tér az idén is díszbe öltözik a karácsonyi vásár idejére. A szervezés megkezdődött, és azok, akik árusként, kiállítóként részt szeretnének venni a vásáron, már jelentkezhetnek. A szervezők tradicionális élelmiszerek, édességek és más termékek árusait, népi mestereket, kézműveseket és a téli ünnepi időszakban szokásos termékek árusait várják. A jelentkezési időszak október 23.–november 15., déli tizenkét óra.

A jelentkezési formanyomtatvány letölthető a targuldecraciunoradea.ro oldalról, és fontos, hogy a részt venni kívánók minden kért adatot és iratot benyújtsanak. A vásáron harminchat faházikó lesz, továbbá tizenkét mozgó büfékocsinak, illetve két, kürtőskalácsosoknak fenntartott hely. A faházakat napi 75 lejért lehet bérelni, de engedéllyel rendelkező termelők és népi mesterek 30 százalékos kedvezményben részesülnek. A faházikók beszerelési díja 400 lej, a garancia ezer lej minden házikóra. Ha több igénylő lesz ugyanarra a házikóra, akkor licitációt szerveznek egy lejes licitlépésekkel. Akik saját járművükből, építményükből fognak árulni, azok az esemény során termelt összes bevétel 16 százalékát fizetik díjszabásként, amihez hozzáadódik a 19 százalékos áfa. Számukra a beszerelési díj 1680 lej. A karácsonyi vásárról további információk Facebookon is szerezhetők, illetve e-mailen: turism@oradea.ro

A karácsonyi vásárt a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) szervezi a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!