ERDON Helyi hírek

2019.10.16. 10:14

Felújításra és építkezésre gyűjtenek

Új helyszínen szervezik meg a Múzeumi hangversenyek sorozat következő eseményét, melynek jótékonysági jellege is lesz: felújításra és építkezésre gyűjtenek.

Új helyszínen szervezik meg a Múzeumi hangversenyek sorozat következő eseményét, melynek jótékonysági jellege is lesz: felújításra és építkezésre gyűjtenek.

Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész, a Múzeumi hangversenyek szervezője és fellépője, illetve Dénes István-Lukács, a Bihari Református Egyházmegye esperese sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a soron következő zongorakoncert ezúttal máshol lesz megtartva, ugyanis a termet, ahol eddig szervezték, most újítják fel. A Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumterme immár hat és fél éve szolgál állandó helyszínéül Thurzó Zoltán koncertjeinek. A hangversenyt így ebben a hónapban a váradolaszi református templomban szervezik meg, a szokott vasárnap délután helyett szombaton, október 26-án, 18.30 órai kezdettel. A koncert előtt rövid áhítatot tartanak. A koncert műsorát illetően is lesz újdonság, ugyanis Thurzó Zoltán felkérte Józsa Domokos orgonaművészt, hogy csatlakozzon hozzá. A közel egyórás koncerten így két hangszert is megszólaltatnak.

A felújításról

A múzeumterem felújításának részleteiről Dénes István-Lukács esperes számolt be lapunknak. A munkálatok már zajlanak, remélik, hogy körülbelül egy hónap alatt végeznek is, így a novemberi koncertet már meg tudják tartani a szokott helyen. A felújításokra a román művelődési minisztérium egyházaknak kiírt pályázatán nyertek támogatást. A megnyert összeg azonban nem lesz elég, ezért jól jön a segítség, tette hozzá. A múzeumterem hőszigetelési, a faszerkezet tűzvédelmi és a padló felújítási munkálatait végzik el most, de idővel jó lenne a klimatizálást is megoldani, mondta el az esperes.

Egy másik komoly munkálat is folyamatban van, a Sulyok István utcai székhely udvarán esperesi hivatalt építenek. Dénes István-Lukács lapunknak elmondta, hogy erre már égető szükség volt, ugyanis jelenleg az esperesi hivatal egy tömbházlakásban működik, amit már rég kinőttek. A hivatal gyülekezeti hozzájárulásokból épül, több pályázatot beadtak már, azonban még egyiket sem bírálták el. A jótékonysági koncerten téglajegyeket is lehet vásárolni (10, 50, 100 lejest), az ezekből befolyt összeget az esperesi hivatal továbbépítésére fordítják. Az új épületet idén nyáron kezdték építeni, remélik, hogy jövő év végére befejezik.

 

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!