ERDON Helyi hírek

2019.10.16. 10:17

Egy műanyag palack egy gyümölcsért

<p class="bodytext">Nagyváradon is megszervezi a Carrefour országos környezetvédelmi projektjét, melynek lényege, hogy a vásárlók zöldséget és gyümölcsöt kapnak minden bevitt PET-palackért cserébe.

Nagyváradon is megszervezi a Carrefour országos környezetvédelmi projektjét, melynek lényege, hogy a vásárlók zöldséget és gyümölcsöt kapnak minden bevitt PET-palackért cserébe.

 

Országszerte hat város Carrefour-hipermarketeiben szervezik meg a környezetvédő akciót, köztük a váradi üzletekben is. Itt a vásárlók helyi termelőktől vehetnek gyümölcsöt vagy zöldséget műanyag palackokért cserébe: egy palack egy gyümölcsöt vagy zöldséget ér, és egy személy egy nap legtöbb húsz palackot vihet be. Az október 25. és november 3. között zajló akció a vállalat műanyagcsomagolások csökkentését megcélzó kampányának része. A PET-palackos fizetési akciót Nagyváradon kívül Bukarestben, Konstancán, Buzăuban, Kolozsváron és Temesváron szervezik meg. Ilyen jellegű programot már szerveztek a fővárosban, akkor összesen 7,5 tonna műanyag palack gyűlt össze háromezer személytől, akik több mint két tonna, helyi termelőktől származó zöldséget és gyümölcsöt vihettek haza. Nem ez az üzletlánc egyetlen környezetvédelmi projektje, hiszen ahogy már korábban is megírtuk, a vásárlók saját, otthonról hozott dobozaikba kérhetik a kimérős árukat, ezzel is csökkentve a műanyaghulladékok mennyiségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!