ERDON Helyi hírek

2019.10.15. 13:01

A Német Nyelvi Társaság előadása a PKE-n

A Német Nyelvi Társaság (GfdS – Wiesbaden/Berlin) Nyugat-Romániai Fiókszervezetének nyilvános előadása október 22-én 18:00 órától a Partiumi Keresztény Egyetemen

A Német Nyelvi Társaság (GfdS – Wiesbaden/Berlin) Nyugat-Romániai Fiókszervezetének nyilvános előadása október 22-én 18:00 órától a Partiumi Keresztény Egyetemen

Október 22-én 18:00 órai kezdettel kerül sor a Német Nyelvi Társaság (GfdS – Wiesbaden/Berlin) Nyugat-Romániai Fiókszervezetének második nyilvános előadására a fiókszervezet áprilisi megnyitóját követően.

A Német Nyelvi Társaság (GfdS) a Német Tartományok Kultuszminisztereinek Állandó Konferenciája (KMK) és a német kulturális államminiszter által fenntartott szervezet, amelynek célja a német nyelv kutatása, ápolása és nemzetközi státuszának erősítése. A Nyugat-Romániai Fiókszervezet megalapítására és működtetésére a Partiumi Keresztény Egyetem Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja kapott felkérést. Az évente két alkalommal megrendezésre kerülő nyilvános előadások helyszíne a PKE amfiteátruma (Sulyok István u. 14−16 sz.).

Az október 22-ei, német nyelvű nyilvános előadás meghívottja Dr. habil. Doris Sava, a nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem docense. Az előadás témája a német nyelv romániai sztenderd változata: Beständigkeit im Wandel. Die rumäniendeutsche Sprachvarietät heute. A résztvevőknek lehetőségük nyílt belépni a Német Nyelvi Társaság Nyugat-Romániai Fiókszervezetébe. (Az éves tagdíj 25 RON.) A fiókszervezet tagjai megkapják elektronikus formában a Német Nyelvi Társaság kéthavonta megjelenő, Der Sprachdienst című folyóiratát, amely számos hasznos információt tartalmaz a németországi nyelvhasználati normával kapcsolatban.

A nyilvános előadásokon való részvétel ingyenes. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!