ERDON Helyi hírek

2019.09.03. 11:16

Több, mint egy fürdőhely: újjászületése után a Félixfürdő egyre több fiatalt vonz

A romániai gyógyfürdő-turizmus jelentős turisztikai potenciállal bír, amit ki kell aknázni és elő kell mozdítani a fejlődését, mivel állandó természeti erőforrásokon alapszik.

A romániai gyógyfürdő-turizmus jelentős turisztikai potenciállal bír, amit ki kell aknázni és elő kell mozdítani a fejlődését, mivel állandó természeti erőforrásokon alapszik.Az infrastrukturális beruházások és az új gyógyfürdő szolgáltatások az üdülőhelyek újjáéledését és újbóli felfedezését eredményezték, amelyek ismét Románia névjegykártyái lesznek. A Félixfürdő termálvize, a gyógykezelés szempontjából értékes természeti erőforrás, tette lehetővé az egészségturizmusban hagyományokkal rendelkező üdülőhely kialakulását és fejlődését.

Félixfürdő előkelő helyet foglal el Románia gyógyüdülő helyei között, hiszen a Turism Felix Rt. megértette, hogy az infrastruktúrába történő hatalmas beruházások, az új elvárásoknak megfelelő turisztikai ajánlatok és a hatékony népszerűsítési kampányok megszüntethetik azokat az előítéleteket, amelyek szerint a román gyógyfürdőhelyekre kizárólag a nyugdíjasokat várják gyógykezelésre.

A döntés rendkívül okosnak bizonyult. A 30-45 év közötti korosztály, az egészséges emberek, akik új úti célokat keresnek szabadságuk, hétvégéjük eltöltésére, egyre nagyobb számban választják Félixfürdőt. A Turism Felix Rt. kimutatásai szerint, a szállodák által 2018-ban regisztrált vendégéjszakák száma (International szálloda, Termal szálloda, Nufărul szálloda, Poienița szálloda, Mureș szálloda) 351.297 volt, ami 35 százalékos növekedést jelent a 2017. évhez képest.

A növekedés elsősorban a saját forrásokból megvalósított befektetéseknek köszönhető: több mint 90 százalékban felújított 2000 szálláshely, korszerűsített éttermek, konferenciatermek és kezelőközpontok, felújított strandterület és egészségügyi központok. A társaság, szállodák és bárok korszerűsítésével és fejlesztésével kapcsolatos pénzügyi erőfeszítései hatalmasak. Manapság az embereket egyre inkább foglalkoztatja az egészségük megőrzése, és nem akarnak lemondani szokásaikról utazásaik során sem. Ezért olyan üdülőhelyeket választanak, ahol a lehető legjobban érezhetik magukat, kiküszöbölhetik a stresszt, érzelmileg kiegyensúlyozottá válnak, méregteleníthetik és kényeztethetik magukat.

Ez a változás a wellness turizmus fejlődéséhez vezetett. Míg néhány évvel ezelőtt a Félixfürdőben nagyobb igény mutatkozott a gyógykezelési csomagok iránt, ezeket pedig a pihenésre szánt és a hétvégi csomagok követték, ez az arány az utóbbi 3 évben megfordult, és az első helyet a pihenési célú turizmus foglalja el. Azt is megállapították, hogy az értékesített üdülési csomagok aránya egész évben viszonylag állandó maradt, ami azt jelenti, hogy már nem csak a nyári idényre van érdeklődés. Növekedett a gyermekek és felnőttek szórakoztató tevékenységeinek száma mind a szállodákban, mind a strandokon/medencéknél: aquazumba foglalkozások, tevékenységek és játékok gyerekeknek, társasjátékok felnőtteknek, sportversenyek, habpartik, interaktív játékok, színház, táncórák, hagyományos estek stb.

E szórakoztató programok szervezésének célja, hogy változatos és vonzó lehetőséget kínáljanak a szabadidő eltöltésére, amit a turisták nagyra értékelnek. Ettől az évtől kezdve a Félixfürdőbe érkező turistáknak új szórakozási lehetőségük van: a Poienița szálloda szabadtéri úszómedencéje, amely vonzerőt jelent a kicsik és nagyok számára egyaránt.

Az augusztus 15-én felavatott két termálvizes medencét és a speciális gyermekmedencét, melyek összesen 300 négyzetméter vízfelülettel rendelkeznek, utolsó generációs berendezésekkel szerelték fel. A medencék felépítésétől az alkalmazott szűrőrendszerekig mindent úgy terveztek meg, hogy biztonságos és vonzó pihenőhely legyen a turisták számára. A turisták kikapcsolódhatnak és hűsölhetnek a medence melletti bárban, ahol változatos italmenüt kínálnak. A komplexumban étterem is található, ahol grillezett ételek és saláták közül lehet választani.

A vízi játékok és szórakoztató tevékenységek kínálatát különleges rendezvények egészítik ki: játékok gyermekek számára, habpartik, társasjátékok minden korosztály számára és még sok más. A beruházás körülbelül 600 000 eurót tett ki. Az 1500 négyzetméteres összterületen szekrények, zuhanyzók, WC-k és elsősegély-rendelők épültek. A medence területe mindennap 9 és 19 között nyitva tart. A belépőjegyek ebben az évben akciósak, egy napijegy két belépéssel 30 lejbe kerül egy fő részére, ami tartalmaz egy napozóágyat is, a rendelkezésre álló férőhelyek függvényében (maximális befogadóképesség 300 fő). A 4 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

Folyamatban vannak egyéb beruházások is, amelyek közül megemlítjük a legfontosabbat: egy új szabadtéri úszómedence építését a International szállodánál, egy panorámalift beszerelését a Lotus Therm Spa&Luxury Resortban és a püspükfürdői (Băile 1 Mai) Venus strand nagyszabású korszerűsítési projektjét.

(Fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!