ERDON Helyi hírek

2019.08.20. 11:42

Két ajánlat érkezett a nagyváradi Kálvária-domb felújítására

Csupán két ajánlat érkezett a váradiak körében Gombaként is ismert Kálvária-domb helyreállítási munkálataira kiírt harmadik közbeszerzési eljárásra.

Csupán két ajánlat érkezett a váradiak körében Gombaként is ismert Kálvária-domb helyreállítási munkálataira kiírt harmadik közbeszerzési eljárásra.

 

Az önkormányzat által kiírt első két közbeszerzési eljárásra egyetlen cég sem jelentkezett. Ezúttal a 2,4 millió lejre becsült kivitelezési költségű munkálatra a váradi Gavella cég és a bukaresti Star Pro Center Intl Kft., valamint a giurgiui Ceramica Impex Kft. és BTM Construct Kft. cégekből álló társulás nyújtott be ajánlatot. A nyertest előreláthatólag egy hónap múlva hirdetik ki, a kivitelezőnek két hónapja lesz a tervezési munkálatokra és nyolc hónapja a felújításra.

Lesz mit újítani

A leomlott Kálvária-domb megerősítő munkálatai tavaly fejeződtek be, az eredeti felújítást végző cégek viszont már nem vállalták a fennmaradó munkálatokat. A két korábbi sikertelen közbeszerzési eljárás miatt az önkormányzat mintegy félmillió lejjel, 1,9 millióról 2,4 millió lejre emelte a kivitelezési költségvetést. A Kálvária-domb strukturális, építészeti, tájépítészeti munkálatokra szorul, a sétányokat, a lépcsőket, a nyitott lugasokat, a drénrendszert kell kiépíteni. Ugyanakkor újra kell vakolni a domboldalba épített vendéglátóipari egység épületét és a kilátókat, az épület padlózatát is javítani kell, továbbá újjá kell építeni a szabadtéri amfiteátrumot, valamint az elektromos hálózat és az öntözőrendszer is javításra szorul.

Az uniós forrásokból elkészült Kálvária-dombi munkálatokat 2016 novemberében tette tönkre egy földcsuszamlás. Körülbelül 5300 négyzetméternyi terület rongálódott meg, tönkrementek a sétányok, az amfiteátrum és a kilátók is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!