ERDON Helyi hírek

2019.08.24. 11:24

Fiatalok jelentkezését várja a Tech Generáció

Harmadikként választották Nagyváradot a Tech Generáció digitalizációs projektben résztvevő települések közé, amelyet a Digital Nation közössége szervez.

Harmadikként választották Nagyváradot a Tech Generáció digitalizációs projektben résztvevő települések közé, amelyet a Digital Nation közössége szervez. Az országos digitalizációs mozgalom három romániai várost von be idén a programba, Nagyvárad mellett Gyulafehérvárat és Karácsonkőt választották ki. A fiataloknak szánt ingyenes akció a Google.org közel félmillió dolláros támogatásával jött létre. Azon 15–24 év közöttiek, akik az informatika területén képzelik el karrierjüket, a Digital Nation weboldalán (digitalnation.ro/generatia-tech) jelentkezhetnek, és két opció közül választhatnak: IT Literacy vagy Learn to Code. Az IT Literacy az IT alapjait, a digitális adminisztrációt tanítja meg, a Learn to Code által pedig a programozás szakmájával ismerkedhetnek meg a jelentkezők. Egy komoly, 12 hónapos képzésről van szó, amelynek befejeztével a Digital Nation tagjai állást keresni is segítenek a sikeresen végzetteknek. A szakképzés teljesen ingyenes, a résztvevők száma azonban korlátozott: valamivel több, mint 300 érdeklődő képzésére van lehetőség. Ahogyan Nagyvárad polgármestere is nyilatkozta, örömteli a Digital Nation választása, hiszen ez a program is tökéletesen illik, és sokat hozzáad a helyi Make IT in Oradea! akcióhoz, amelynek célja olyan körülmények megteremtése, amelyek minél inkább megkönnyítik a fiatalok itthon maradását, karrierépítését. Az érdeklődő fiatalok őszig jelentkezhetnek, ezután pedig egy egyszerű, online felmérésen kell átesniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!