ERDON Helyi hírek

2019.07.19. 12:10

Népi iparművészeti vásár Nagyváradon

Huszonhatodik alkalommal szervezi meg a Népi iparművészeti vásárt a Rhédey-kertben (Bălcescu park) július 19–21. között a Körösvidéki Múzeum, együttműködésben a Bihar Megyei Tanáccsal és a Hagyományőrzők Házával, illetve partnerségben A Körösvidéki Múzeum Barátai Egyesülettel.

Huszonhatodik alkalommal szervezi meg a Népi iparművészeti vásárt a Rhédey-kertben (Bălcescu park) július 19–21. között a Körösvidéki Múzeum, együttműködésben a Bihar Megyei Tanáccsal és a Hagyományőrzők Házával, illetve partnerségben A Körösvidéki Múzeum Barátai Egyesülettel.Több mint 150 népi iparművész jelezte részvételét Románia különböző néprajzi és földrajzi tájegységéből (Máramaros, Bukovina, Moldva, Dobrudzsa, Munténia, Olténia, Bánság, Erdély, Partium), és ismét változatos lesz a kínálat: cserép- és agyagedények, vázák, bőrdíszművek, fából és vasból készült tárgyak, hagyományos népi viseletek, ékszerek, üvegalkotások, festmények, húsvéti tojások, mézeskalácsok, kürtős kalácsok, gyógyfüvek, álarcok, játékok stb. közül válogathatnak majd az érdeklődők. Az elmúlt évekhez hasonlóan a szervezők Magyarországról, Szerbiából, Kamerunból és Besszarábiából is meghívtak árusokat. Ugyanakkor jelen lesznek portékáikkal olyan civil szervezetek is, melyek fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkoznak, mint például a váradi Down Egyesület vagy a Szerencsés Csillag (Steaua Norocoasă) Ház. Emellett a programban román néptáncegyüttesek fellépése is szerepel, pénteken 18, szombaton 17, vasárnap 16 órától. A hivatalos nyitóünnepséget pénteken 19 órakor tartják. A vásár pénteken 11–20 óra, szombaton 9–20, vasárnap 9–19 óra között látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!