ERDON Helyi hírek

2019.06.05. 13:53

Nincs kész a felvételi tájékoztató

Zajlik a VIII. osztályt végzettek beiratkozása a szakaszzáró vizsgára, de felvételi tájékoztatót még mindig nem kaptak, így informálódni sem tudnak arról, hogy hol szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Zajlik a VIII. osztályt végzettek beiratkozása a szakaszzáró vizsgára, de felvételi tájékoztatót még mindig nem kaptak, így informálódni sem tudnak arról, hogy hol szeretnék folytatni tanulmányaikat.

A megszokottnál később készült el a beiskolázási terv, azonban még mindig nem teljesen tiszta, hogy milyen osztályok indulnak, milyen iskolákban, azt azonban tudni lehet, hogy több szakiskolai osztály lesz a következő tanévben. Claudiu Damian, a Bihar Megyei Tanfelügyelőség szóvivője elmondta, hogy a felvételi tájékoztatók összeállítása folyamatban van, azonban még nem kapták meg azon kódok listáját, melyeket a különböző osztályokhoz kell rendeljenek, így nem tudja megmondani, hogy milyen szakú osztályok indulnak, és ezekből hány lesz magyar tagozaton. A hétvége közeledtével már többet tudnak mondani, tette hozzá. A múlt hét folyamán azonban Alin Novac Iuhas Bihar megyei tanfelügyelő már néhány információt közölt: összesen 136 nappali tagozatú elméleti és technológiai oktatású osztály indul, és 72 osztály szaklíceumokban, melyből 32 duális képzésű.

Ütemterv

A szakaszzáró vizsgára való beiratkozások a héten zajlanak, június 3–7. között. A vizsga ütemterve a következő: június 18., kedd: román írásbeli; június 20., csütörtök: matematika írásbeli; június 21., péntek: magyar nyelv írásbeli. Az eredményeket június 25-én, kedden függesztik ki 12 óráig, ezen a napon lehet az óvásokat is iktatni, 14–20 óra között. A végső eredményeket június 29-én, szombaton iktatják. A beiratkozást tekintve: július 3–7. között a tanulók kitöltik a beiratkozási lapot, július 12-én zajlik a tanulók számítógépes elosztása kilencedik osztályban, július 15–18. között iratkoznak be a líceumok kilencedik osztályaiba. A szakiskolákba való bejutás ütemtervét tekintve: a beiratkozás június 24–26. között zajlik, június 27–28. között az előzetes vizsgák lebonyolítása (ahol erre szükség van), június 28-án az előzetes vizsgák eredményeinek kifüggesztése és június 28. – július 1. között zajlik az előzetes vizsgán elutasított jelentkezők beiratása azon szakiskolákba, ahol vannak betöltetlen helyek. Július 1-jén teszik közzé az esetleges újabb vizsgák megszervezésére vonatkozó információkat, július 2–3-án bonyolítják le az újabb felvételi vizsgálat, július 4-én függesztik ki az újabb felvételi vizsgák eredményeit, és július 8–12. között bonyolítják a beiratkozásokat.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!