ERDON Helyi hírek

2019.05.23. 19:04

Mandala-nyár: idén Kabos-héttel

Az RMDSZ együttműködve a nyíregyházi Mandala Dalszínházzal, a Partium Alapítvánnyal, az NMD-vel és a Szigligeti Színházzal idén is megszervezi a Mandala Nyári Színházi Fesztivált.

Az RMDSZ együttműködve a nyíregyházi Mandala Dalszínházzal, a Partium Alapítvánnyal, az NMD-vel és a Szigligeti Színházzal idén is megszervezi a Mandala Nyári Színházi Fesztivált.Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke felidézte, hogy nyolcéves múltra tekint vissza a fesztivál. Azt mondta: büszkék arra, hogy nem voltak kishitűek, és hagyományt sikerült teremteniük belőle. A közönség évről-évre várja, mert színvonalas produkciókat láthat. Tavaly azért volt egy kis drukk bennük, mert elhunyt a társalapító Dobos László, de szerencsére sikerült megfelelniük az emlékének. Idén július 12. és augusztus 30. között zajlik majd a rendezvénysorozat, pontosabb időpontokat egyelőre nem tud közölni, mert még egyeztetni kell a várgondnoksággal. Egy azonban biztos: a belépők ára nem változik. Egy bérlet továbbra is 99 lejbe kerül, egy jegy elővételben 20 lejbe, a helyszínen pedig 25 lejbe. A jövő hét második felétől kezdve lehet ezeket igényelni, előjegyezni az RMDSZ Sas-palotabeli irodájában.

Bódis Gábor, a nyíregyházi Mandala Dalszínház ügyvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy 7 előadásra lehet számítani ebben az évadban, van köztük zenés vígjáték, operett és rockopera gála, neves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészek, érdemes művészek szereplésével.

Hét előadás

Júliusban a Paprikáscsirke című zenés vígjátékkal kezdenek, melyben Csomor Csilla, Csonka Zsuzsa, Heller Tamás, R. Kárpáti Péter látható. Szintén zenés vígjáték a félreértéseken alapuló Nő a tét! Gergely Róberttel, Heller Tamással és Lippai Lászlóval. A Hungarikum a javából egy operettgála tánckarral, Hűvösvölgyi Ildikóval, Teremi Trixivel, Sáfár Mónikával, Egyházi Gézával és Szirtes Gáborral.

Augusztus Kabos-héttel toppan be, ugyanis két olyan zenés vígjátékot hoznak el Váradra, melyeknek filmváltozatában anno Kabos Gyula játszott. A Lovagias ügy főszerepében ezúttal Koltai Róbert fog parádézni, míg a Mandala-premiernek számító Hyppolit, a lakájban Mikó István. Szintén a Mandala nevéhez lesz köthető a Sólyom szárnyán című rockopera gála, zenés történelmi időutazás, az István, a király, a Kőműves Kelemen, az Egri csillagok, A költő visszatér, a János vitéz, a Valahol Európában, az 1956 című rockopera és a Honfoglalás híres dalaival. A 2019-es váradi nyári színházi fesztivál a Túl a Maszat-hegyen-nel ér véget, melyet a Szigligeti Színház jegyez.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!