ERDON Helyi hírek

2019.02.04. 08:24

Nagykorúvá lett szentlászlósok

Pénteken, a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében tartotta szalagavató ünnepségét a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum 3 végzős osztálya. Vidám, mókás és megható volt.

Pénteken, a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében tartotta szalagavató ünnepségét a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum 3 végzős osztálya. Vidám, mókás és megható volt.

Zsúfolásig megtelt péntek este a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme, aholnagykorúsítási ünnepségét tartotta a Szent László Római katolikus TeológiaiLíceum három végzős osztálya: 12. A- gazdasági szak, osztályfőnök: Albert Andrea; 12. B- teológiai szak, osztályfőnök korábban Konrád Katalin, jelenleg Konrád Ildikó, valamint 12. C- közélelmezési szak, osztályfőnök: Rázmán Enikő. Gyorsan, szinte észrevétlenül elrepült a közel három óra annak jeleként, hogy ügyesen lett összeállítva a vidám, mókás és néha, ahogy ilyenkor lenni szokott, megható műsor.

Az említett tanárnők, a fellépő diákokkal együtt mindent megtettek annak érdekében, hogy egyszerre tartalmas és szórakoztató programmal lepjék meg az egybegyűlteket, és ez a közönségük reakciójából ítélve teljes mértékben sikerült is. Az iskola hagyományát követve táncokkal nyitották meg az ünnepséget: a 12. B angol keringőzött, míg a 12. A bécsi keringőzött, a szép és látványos koreográfiáért a fellépőkön kívül az őket felkészítő Hasas Tünde matematika- és Dulău Dianna biológiatanárnőnek jár hálás köszönet.

Fordított sorrendben

Ezután fordított ábécésorrendben követték egymást az osztályok próbatételei, fellépései.

A 12. C-sek tíz évet repültek előre az időben, és úgy tettek, mintha a tízéves érettségi találkozójukon idéznék fel azt, hogy iskolás éveik alatt hogyan kovácsolódtak össze összetartó, példaértékű közösséggé. A 12 próba közt szerepelt hang-, tudás-, zenekari, tánc-, ének- és bátorság próba, hogy aztán a „próbarepüléssel” érjen véget életük ezen meghatározó szakasza.

A 12. B-sek produkciójának gerincét a sikeres tanárparódiák adták (torna, német, zene, magyar stb.), illetve a fiatalok zenei tehetségüket is megcsillogtatták, méghozzá osztályegyüttesként, melynek összetételében feltűnt két gitáros is, billentyűs, dobos, szólista és vokálosok is,. A különleges hangszerek és frizurákpedig csak tovább fokozták a hangulatot.

Az énekléssel a 12. A-sok sem maradtak adósak, ők a különböző tantárgyakat oktató tanáraiknak táncokkal, dalokkal, sőt mese formájában is megköszönték a négy éven át tartó munkájukat. Ugyanakkor természetesen ez esetben sem maradt el az emlékező vetítés, annak felidézése, hogyan értek el a kamaszkortól a felnőtté válás küszöbéig.

A jelvények kitűzése előtt Konrád Katalin igazgatónő értékelt, s kívánt sok boldogságot, minden jót a most zajló tanév végén elballagóknak.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!