ERDON Helyi hírek

2019.01.30. 12:40

Mesevetélkedőt szerveztek a Szacsvayban

Az elmúlt szombaton a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola szolgált helyszínéül az immár 20. alkalommal megrendezett Mesék szárnyán mesevetélkedőnek. 

Az elmúlt szombaton a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola szolgált helyszínéül az immár 20. alkalommal megrendezett Mesék szárnyán mesevetélkedőnek. 

Alföldy Andrea tanítónő, főszervező azt nyilatkozta a Bihari Naplónak: a Tanügyminiszérium országos versenykalendáriumában szereplő megmérettetés megyei szakasza zajlott, így ezzel egyidőben még 12 megyében versenyeztek. A téma Zelk Zoltán meséi voltak, II-IV. osztályos gyerekek vettek részt rajta, négyfős csapatokat alkotva. Húsz csoport mérte össze a tudását tíz feladatnak a megoldásával, a diákok a Szacsvay Imre Általános Iskolát, a váradi 16. számú Általános Iskolát, valamint az érmihályfalvi Zelk Zoltán általános Iskolát képviselték.

Dobogón mihályfalvi csapatok végeztek: első lett a Szív csapata (Karsai Kristóf, Galajda Maya, Sághi Csanád és Belényesi István negyedikesek, felkészítő pedagógusuk Gábor Éva tanítónő), második a Nap csapat (Deák Nikoletta, Deac Denisa, Aszalós András és Stéfán Nóra negyedikesek, felkészítő pedagógusuk Gábor Éva tanítónő), harmadik az Agymenők (Kóka Anna, Rácz Alexa, Geszti Szabolcs és Boda Boglárka harmadikosok, felkészítő pedagógusaik Szalai Hajnal és Csengeri Erika tanítónők). A március 22-24. között Váradon lebonyolítandó országos döntőbe az első két csapat jutott.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!