ERDON Helyi hírek

2019.01.24. 18:22

Ady 100 – indul a centenáriumi év

Január 26-án és 27-én, Ady Endre halálának 100. évfordulóján kezdődik a Várad Kulturális Folyóirat, illetve a Szigligeti Színház által kezdeményezett Ady 100 program.

Január 26-án és 27-én, Ady Endre halálának 100. évfordulóján kezdődik a Várad Kulturális Folyóirat, illetve a Szigligeti Színház által kezdeményezett Ady 100 program.Az egész éves ünnepségsorozat nyitányában kerekasztal-beszélgetés, lapszámbemutató, színházi előadások és Ady-felolvasómaraton is helyet kapott.

Január 26-án, szombaton 18 órától, a Nagyváradi Vár G épületében az Irodalmi Magazin és a múzeum közös szervezésében lapbemutató és kerekasztal-beszélgetés lesz. Az esemény meghívottai: Imre Zoltán kultúrantropológus, a Nagyváradi Várostörténeti Múzeum kultúráért felelős igazgatóhelyettese, Albu-Balogh Andrea irodalomtörténész, egyetemi adjunktus (Partiumi Keresztény Egyetem), Horváth Bálint zeneszerző, zenetanár, egyetemi adjunktus (Partiumi Keresztény Egyetem), Boka László irodalomtörténész, az Országos Széchényi Könyvtár tudományos igazgatója, Molnár Krisztina irodalomtörténész, főiskolai tanár, az Irodalmi Magazin főmunkatársa, illetve Kondor Péter János irodalomtudós, az Irodalmi Magazin felelős szerkesztője.

Január 27-én, vasárnap 15 órától Reflexiók Adyról címmel a Várad Kulturális Folyóirat Ady-különszámának bemutatójára hívnak mindenkit a Szigligeti Stúdióba. A lapbemutató után, 16 órától ugyanitt kerül műsorra a Ki látta Adyt? című előadás, 19 órától pedig a színház nagytermében lesz látható Az eltévedt lovas című évfordulós produkció.

Mondj egy Adyt!

Ady Endre éjszakája a Szigligeti Színházban címmel 20 órától felolvasómaraton lesz, amelynek keretében minden érdeklődőt hívunk és bíztatunk arra, hogy olvassa fel kedvenc Ady-művét, legyen szó költeményről, prózáról vagy éppen publicisztikáról. A felolvasásra előzetesen regisztrálni a színház honlapján (www.szigligeti.ro) lehet, de szeretettel várunk mindenkit. A lapbemutatókra és beszélgetésekre a belépés ingyenes. Az előadásokra jegyek a színház jegypénztárában, valamint a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. Az eltévedt lovas című előadásra a diákok és egyetemisták számára ingyenes a belépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!