ERDON Helyi hírek

2018.12.05. 09:16

Profikra bízzák a városmárkát

Sokkal jobban akar figyelni a város brandjére a nagyváradi vezetés, ezért az adminisztráció az APTOR révén külön cégre bízná a kérdést. Az együttműködés december 1-jén indult.

Sokkal jobban akar figyelni a város brandjére a nagyváradi vezetés, ezért az adminisztráció az APTOR révén külön cégre bízná a kérdést. Az együttműködés december 1-jén indult.

A Brandient nevű céget szerződteti a Nagyváradi és Régióbeli Turizmusfejlesztési Szövetség (APTOR) arra, hogy megerősítse és koherensebbé tegye a város márkáját, idegenforgalmi célpont voltát. A két fél közösen tudatta, hogy december 1-jén indult az együttműködés és májusig dolgoznak ki ötleteket, amiket akkor mutatnak be. Arra is figyelnek, hogy az egész megfeleljen a nyilvános projektekre vonatkozó törvényeknek, továbbá a cég egy önkéntes bónuszt is kínált a városnak. Közös közleményük szerint minden városnak a márkája korszerű stratégiai kérdés, a település, a lakói, a turisták, valamint a befektetők viszonyrendszerében, ugyanis mindez összefüggésben áll a városfejlesztéssel. Minél jobb a ilyesmi promoválása, annál jobban kihasználható az adott város gazdasági és társadalmi potenciálja. Aneta Bogdan, a Brandient vezetésének képviselője elmondta: aggasztó méreteket ölt Románia lakosságának fogyása és szerintük „az erős vezetői csapatok jelentik az egyetlen megoldást a települések és régiók fejlődésére, befektetők és turisták bevonzására, ami még a fiatalok kivándorlását is lassíthatja, márpedig ilyen vezetése van Ilie Bolojan révén Váradnak, amely város az utóbbi években intelligens irányításáról és előrelátó projektjeiről lett ismert”.

Népszerűsítési projekt

A komolyabbra fordítandó népszerűsítési projektet a város részéről Mihai Jurca, az APTOR vezetője fogja koordinálni, és lesz egy vezetőtanács is, amelynek tagjai a helyi vállalkozások, az oktatás, a kultúra, a művészet, a fiatalok, az egyházak és a véleményformálók képviselői lesznek. Jurca elmondta: mint ismeretes, ez év elején már volt egy próbálkozás a város márkájának koherensebbé tételére, akkor nyilvános pályázat volt, de végül nem hirdettek nyertest, mert egyik projekt sem volt stratégiailag meggyőző. Azóta rájöttek, hogy a brandépítés nem is oldható meg nyilvános pályázat révén, ezért fordultak inkább profikhoz a témakörben.

Most több lépcsős folyamat indul el: először konzultálnak az előbb említett csoportok képviselőivel, aztán a kidolgozandó márka ideológiai hátterét és látványtervét készítik el, aztán lesznek meg az első dizájntervek. A bevont cég részéről a csapatot két felelős irányítja majd, Aneta Bogdan és Cristian Kitt Paul. Maga a Brandient 16 éve működik, szakértője a különféle brandek kidolgozásának, több díjat is nyert e témakörben. A cégnek vannak irodái Bukarestben és Szingapúrban is, és számos témakörben tevékenykedő tanácsadót, valamint márkadizájnert foglalkoztat. Várad esetében tehát tavaszra ígérnek konkrétumokat.

 

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!