ERDON Helyi hírek

2018.12.17. 08:25

Adventi hangulatban találkoztak a premontrei öregdiákok

Csütörtök este, december 6-án, szokásos havi találkozójukat tartották a Szent László Líceumban a Premontrei Öregdiákok Egyesületének tagjai. A tanintézmény diákjai kedveskedtek nekik két szép műsorral.

Csütörtök este, december 6-án, szokásos havi találkozójukat tartották a Szent László Líceumban a Premontrei Öregdiákok Egyesületének tagjai. A tanintézmény diákjai kedveskedtek nekik két szép műsorral.

A decemberi találkozóik mindig egy kicsit különlegesebbek, családiasabbak, meghittebbek a nagyváradi premontrei öregdiákoknak abból a szempontból, hogy ezek már általában adventi, karácsonyváró hangulatban telnek, és a házigazda tanintézmény, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai általában mindig kedveskednek számukra valamilyen műsorral. Nem történt ez másképp az idén sem, sőt, ezúttal két csoport is készült amolyan meglepetés előadással, melyek esetében egyaránt ezen alkalmak jelentették a főpróbákat is.

A díszteremben megjelent ünneplőket Konrád Katalin igazgatónő köszöntötte nagy szeretettel, azt kívánva számukra, hogy Szent Miklós püspök ünnepén kellőképpen tudjanak ráhangolódni a közelgő karácsony csodájára, a megtestesült Ige, a kis Jézus, a Megváltónk érkezésére.

Jelenetek

Nagy Enikő tanárnő VI. A osztálya, a Vadrózsák, két jelentet adott elő, dicséretre és figyelemre méltóan: az egyik karácsonyi köszöntéseket tartalmazott, a másik során pedig gyimesi betlehemes elevenedett meg szívet-lelket melengetően. Ezt követően a Benedek Ramóna hitoktató által felkészített, hetedikesek, nyolcadikosok és kilencedikesek alkotta kis társulat egy népi betlehemessel kápráztatta el közönségét. A produkciók a Székely kapuk- zöld kapuk projekt részét képezték.

A színvonalas előadások után a Pásztai Ottó elnök és Vonház Antal titkár vezette öregdiákok átmentek a szomszédos osztályterembe, ahol immár terített asztal mellett folytatódott a jó hangulatú összejövetel.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!