ERDON Helyi hírek

2018.11.05. 11:04

Már új helyen a régi ócskapiac

Szombaton meglehetősen nagy érdeklődés közepette nyílt meg új helyszínen, a körgyűrű déli oldalán, az Európa lakóparkkal szemben a nagyváradi ócskapiac.

Szombaton meglehetősen nagy érdeklődés közepette nyílt meg új helyszínen, a körgyűrű déli oldalán, az Európa lakóparkkal szemben a nagyváradi ócskapiac.

„Turkáljanak, forgassanak, jó dolgokat találnak!” (Răscoliți, învârtiți, lucruri bune găsiți!) kiáltották ismét a ruha- és lábbeliárusok a nagyváradi ócskapiacon, amelyik új helyszínen, a körgyűrű déli szakaszán, az Európa lakóparkkal átellenben nyitotta meg kapuit. Már a szombati, nyitónapon nagy volt az érdeklődés, ami leginkább abban mutatkozott meg, hogy megtelt embereket az Auchan bevásárlóközpont parkolójából a helyszínre szállító autóbusz, amelyik ráadásul mintegy negyed óra alatt tette meg az egyébként nem hosszú távot, ugyanis a körgyűrűnek a Kolozsvár felé vezető oldalán kisebb dugó alakult ki amiatt, hogy sokan autóval is éppen az ócskapiacra igyekeztek. A helyszínen egyébként nem tűnt olyan hatalmasnak az érdeklődés, de ez minden bizonnyal amiatt volt így, mert az új ócskapiac sokkal nagyobb területen fekszik, mint a régi piac, amelynek helyszínét azért kellett szabaddá tenni, mert oda hamarosan sportcsarnok épül…

Szombaton még főként csak a kíváncsiság vezérelte az embereket az ócskapiacra, ahol túlnyomórészt lábbeliket és ruhaneműt árusítottak, noha persze sok minden egyéb is megtalálható volt ott bicikliktől, bútoroktól kezdve szerszámokon, műszaki cikkeken át egészen a bakelitlemezekig és cédékig. Az autórészlegen szombaton alig lehetett néhány tucat autót látni, ez azonban vasárnapra megváltozott. Loredana Buz, az ócskapiacot üzemeltető Közterületfenntartó Vállalat szóvivője lapunknak elmondta, hogy vasárnap mintegy ezer eladó autó parkolt a létesítmény autórészlegén, ugyanakkor az árusok vasárnap mintegy négyszázötven 4×6 méteres és háromszáz 2×2 méteres helyet béreltek.

Étel és ital

Az ócskapiacot lényegében két részre osztó egyszintes épületsorban huszonnégy közélelmezési vállalkozó kínálta különböző ételeit, italait. Ezeknek az építményeknek egy része még üresen áll, de mivel van legalább harminc érdeklődő vállalkozó, ezért árverést fognak szervezni ezek elfoglalására. Szombaton még nem, de vasárnap már a kisállatárusok is megjelentek az ócskapiacon. Fontos információ, hogy a látogatóknak ingyenes a belépés az ócskapiacra, és amíg el nem készül egy közvetlen összeköttetés a piac és a körgyűrű város felőli oldala között, addig a busz is ingyen szállítja a látogatókat az Auchan bevásárlóközpontjának buszmegállójától a piacig. Az ócskapiac autórészlege hétfőtől szombatig 8-18 óra között, vasárnaponként 6-18 órák között, a bazárrész szombaton és vasárnap 6-17 óra között tart nyitva.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!