ERDON Helyi hírek

2018.11.09. 10:11

Kids’ Dino Dig: a nagyváradi ERA Park meghív a dinoszauruszok világába!

Kíváncsi vagy rá hogy nézett ki a világ 100 millió évvel ezelőtt? Hát arra hogy miként uralták a Földet a dinoszauruszok? Foglalkoztat az archeológia vagy a paleontológia? Szeretnél a múlt relikviáinak felfedezője lenni? Most van esélyed rá!

Kíváncsi vagy rá hogy nézett ki a világ 100 millió évvel ezelőtt? Hát arra hogy miként uralták a Földet a dinoszauruszok? Foglalkoztat az archeológia vagy a paleontológia? Szeretnél a múlt relikviáinak felfedezője lenni? Most van esélyed rá!A nagyváradi, Aradi úti ERA Park Kereskedelmi Komplexum a dinoszauruszok igazi birodalmává alakul. November 9–21. között meghívják a gyerekeket a bevásárlóközpont kupolája alá, a Kids’ Dino Dig-be, egy interaktív kiállításra, ahol a gyerekek nem csak tanulnak majd a dinoszauruszokról, hanem mesés expedíciókon és kalandokban vesznek majd részt!

Egy interaktív kiállításról van szó, ami naponta 12 és 20 óra között tart nyitva. A látogatókat egy 45 perces körútra invitálják, melynek keretében, miután ténylegesen ásni fognak, hogy eljussanak a fosszilis dinoszauruszokig, együtt örülhetnek majd a nagy felfedezésnek: egy dinoszaurusznak.

Szakértők felügyelete alatt, akik információkkal is ellátják majd őket, de az ásatáshoz szükséges felszerelésekkel és szerszámokkal is, a gyerekek paleontológusokká változnak, aktívan bekapcsolódva az állatok felfedezésébe.

A forgatókönyvnek megfelelően, egy tudósokból álló csoportnak szüksége van segítségre egy több mint tíz éve megkezdetett ásatási projekthez. A kutatók felfedeztek egy fosszília réteget, amiről azt gyanítják, hogy egy, a kréta korszakban, 120 millió évvel ezelőtt élő dinoszaurusz fajta maradványai. Kutatásaik során a tudósoknak egy kis paleontológusokból álló csapatra van szükségük, hogy segítsenek nekik.

Az ERA PARK kupolája gyakorlatilag egy mini régészeti teleppé alakul majd. A gyermekeknek alkalmuk nyílik átmenni a Jurassic kapu alatt, de expedíciókra, és arra is, hogy kutassanak az ásatás területén és felfedezzék a homokba ásott dinoszaurusz fosszíliákat. Ezenkívül olyan dinoszaurusz példányokat csodálhatnak meg, mint a T-Rex (7 méter), Ankylosaurus (5 m), Pterosaurs (2,5 m), de egy óriási Allosaurus csontvázat is (8 x 3 m), valamint egy dinoszauruszfészek mását (2.5 m) is.

Ugyanakkor a kicsik felfedezhetik a dinoszauruszok világát is, ha megnézik az erről szóló dokumentumfilmeket.

A kiállítást 5 – 12 éves gyermekek számára szervezik meg, a részvétel pedig ingyenes.

Nagyon fontos megjegyezni azonban, hogy 20-25 gyerekből álló szervezett csoportok vehetnek részt a rendezvényen, és a kalandozás körülbelül 45 percig tart.

Időpontot a kiállítás helyszínén lehet kérni, november 9-én, 12 órától kezdődően.

Szeretettel várunk benneteket!

(Hirdetés: H134807)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!