ERDON Helyi hírek

2018.11.27. 11:26

Kápolna megáldás a rendházban

A múlt héten Böcskei László megyés püspök ünnepélyes szentmise keretében megáldotta az Élet Kenyere közösség nagyváradi rendházában, a Iuliu Hossu utca 31. szám alatt kialakított kápolnát.

A múlt héten Böcskei László megyés püspök ünnepélyes szentmise keretében megáldotta az Élet Kenyere közösség nagyváradi rendházában, a Iuliu Hossu utca 31. szám alatt kialakított kápolnát.

November 23-án, péntek délután Böcskei László megyés püspök ünnepélyes szentmise keretében megáldotta az Élet Kenyere közösség nagyváradi rendházában, a Iuliu Hossu utca 31. szám alatt kialakított kápolnát. A jövőre huszonöt esztendős, négy-öt fős közösség vezetője Veronika nővér, őt és Mária Zsuzsanna nővért, illetve László testvért rendszeresen lehet látni jellegzetes viseletükben a várad-velencei római katolikus templomban tartott szentmiséken.

Prédikációjában az egyházmegye főpásztora arra kérte a jelenlevőket: Krisztus Király ünnepére készülve vigyék magukkal a Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című festményét ábrázoló kis képét, és gondolkozzanak el a történeten. Ne feledkezzenek meg arról, hogy döntés elé állítja az embert. Találkozik Pilátus és Krisztus, két világ, két különböző szemlélet. Jézus talpon maradt, ő dominált, Pilátus pedig nem tudott mellette dönteni. És ebben benne van a mi életünk sikerének a nagy titka is: hogyan viszonyulunk mi Krisztushoz, és mit vállalunk érte? Szép az, ha azt mondjuk, hogy sokszor megtapasztaljuk az ő közelségét, hogy Isten munkálkodik az életünkben, ha megérezzük, hogy nem mi vagyunk a nagyok és erősek, hanem Ő, bennünk is általunk.

A döntés

Jó, ha az ember eljut oda, hogy észrevegye ezt, tudatosítsa, azonban ez még nem minden, mert ott van a döntés. Tudunk-e dönteni Jézus mellett? Tudunk-e mellette kitartani, kiállni, hűségesek maradni az ő törekvéseihez? „Jöjjön el a Te országod!”- énekeljük, de ez nem azt jelenti, hogy csak úgy kell várjuk, hogy majd valamikor a Jóisten oda elhelyez bennünket ebbe az országba, hanem azt, hogy arra hívott az Úr, hogy mi építsük ezt az országot. Nem hagyott magunkra, velünk van, a közelségét megtapasztaljuk, és nekünk is tennünk kell azért, hogy megvalósuljon Krisztus Király országa. „Az ima, az összeszedettség, az elmélkedés, ami majd innen forrásozik, mozdítsa ezt elő, és segítsen, hogy minnél több ember megtapasztalja Jézus közelségét, és megvalósítsa Isten országát. Ezt kívánom mindenkinek!”- fogalmazott Böcskei László megyés püspök.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!