ERDON Helyi hírek

2018.10.20. 10:18

Megrongálták a pianínót

Szerdáról csütörtökre virradóra ismeretlen tettesek megrongálták Nagyváradon az Ezredévi Emléktéren kihelyezett pianínót.

Szerdáról csütörtökre virradóra ismeretlen tettesek megrongálták Nagyváradon az Ezredévi Emléktéren kihelyezett pianínót.Elnémult a sokak által kedvelt pianínó a Szacsvay-szobor mellett: csütörtökre virradóra valaki kitörte a hangszer 83, a húrok ütögetésére szolgáló kis kalapácsát. Marius Sabău virágárus tavaly nyáron lepte meg a hangszerrel a nagyváradiakat, bárki leülhetett mellé játszani, aki kedvet kapott hozzá, amatőrök és zenei avatottak, diákok egyaránt.

Az eset megdöbbentette a virágüzlet tulajdonosát, aki, mint elmondta, épp a jövő héten, kedden szerette volna elszállítani a hangszert, hogy abban az őszi, majd téli időjárás viszontagságai ne tegyenek kárt. Az egyik közösségi oldalon az esetről hírt adó bejegyzés alatt olvasható hozzászólások alapján többen is felháborodtak az eseten, a helyszínen pedig pénteki ottjártunkkor is volt olyan, aki a hangszer mellé ülve megdöbbenve szembesült a rongálással.

Megjavítják a hangszert

Marius Sabău nem szeretne feljelentést tenni az ügyben, és már beszélt is a pianínó hangolásával foglalkozó Gheorghe Crișannal, aki műhelyében tavaszra meg fogja javítani a hangszert, így az jövőre teljes pompájában megszokott helyén fog állni, ismét várva a zenekedvelőket.

Felháborító, hogy egyesek romboló hajlamaikat olyan tárgyon élik ki, amit más jószándékkal, a közösséget szolgálva tesz mindenki számára elérhetővé…

János Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!